Slavlje fudbalera PSV-a (Foto: Reuters)
Slavlje fudbalera PSV-a (Foto: Reuters)

PSV sa kolena nokautirao fenjeraša: Gubio 80 minuta, pa za pet pokazao ko je gazda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.10.21. | 22:59

Ramaljo, Gakpo i Boskali od 84. do 90. minuta uništili Cvole, Luka Adžić debitovao i odigrao prve takmičarske minute od maja meseca

Ajaks pobeđuje, a PSV uspeva da isprati. Istina, nije delovalo da će bodovna razlika između Amsterdamersa i Filipsovaca nakon devetog kola Eredivizije ostati identična (samo bod). Više od 80 minuta mirisalo na košmarno veče za domaćina u Ajndhovenu i na propuštenu priliku da se preskoči, na papiru, najlakša moguća prvenstvena prepreku. Ali s razlogom, postoji to ograđivanje "na papiru", jer Cvole je u Ajdhovenu delovao kao sve, samo ne kao poslednjeplasirani tim holandskog prvenstva. Do 84. minuta. Tada ga je načeo Ramaljo, a do 90. slomili Gakpo i Boskali - 3:1.

U meču koji je srpskom internacionalcu Luki Adžiću poslužio kao debi, odnosno za upisivanje prvih takmičarskih minuta posle pet meseci, propisno se ispromašivao špic protivničkog tima Eran Zahavi. Reprezentativac Izraela slovi za jednog od najubitačnjih fudbalera Eredivizije, ali večeras nije bila njegova noć. Na sreću, ekipa je u završnici duela uspela da pokrpi njegove promašaje. Ali tako je to, u duelima velikih i malih. Kada prva lopta uđe u mrežu, aura nestaje, a nastaje autoput ka golu.

Izabrane vesti

Nisu se još fudbaleri PSV-a propisno ni zagrejali, a gosti su ih uhvatili na stavanju matom u tri poteza. Golman Lampru poslao je dugo ispucavanje, Nakajama odlično skočio i spustio loptu Daišonu Redanu, a 20-godišnji napadač sjajno improvizovao i matirao Džoela Dromela. Par minuta kasnije Luka Adžić je pokazao da je željan fudbala, ali je njegov udarac ka Dromelovom golu blokiran.

Usledila je serija pokušaja i promašaja Erana Zahavija. Počev od devetog minuta kada je poslao loptu pored desne stative, tri minuta kasnije je blokiran, a u 19. nije imao sreće jer je lopta posle njegovog udarca zatresla prečku. Napadi PSV-a nisu jenjavali, ali je mrežu sjajno čuvao Lampru, okončavši poluvreme sa pet odbrana od kojih je najspektakularnija bila ona iz prvog minuta nadoknade kada je zaustavio Kodija Gakpoa.

Nastavio je Lampru sa sigurnom predstavom i u drugom poluvremenu. Nešto pre isteka sat vremena igre u istom napadu zaustavio je dalekometni pokušaj Sangarea, a zatim i poravni u režiji Filipa Maksa. Trener Cvolea Art Langerer je u 62. minutu napravio srpsku izmenu. Iz igre izvukao Adžića, a na teren poslao Slobodana Tedića koji nije bio bezopasan. Dobro se kretao, traži poziciju da šut, na kraju i uputio jedan ne baš idealan udarac sa distance.

I onda ta jedna greška Nakajame iz 84. minuta, bez koje bi Cvole verovatno slavio. Ramaljo je kod kornera pobegao Japancu i Gakpov centaršut pospremio u mrežu. Gakpo je nepunih 100 sekundi kasnije uhvatio Lamprua na krvoj nozi, a pobedu PSV-a overio je Boskali, spektakularnim golom iz slobodnog udarca.

Treća vezana pobeda Filipsovaca u svim takmičenjima i isto toliko poraza u nizu za Cvole koji ostaje ubedljivo poslednji tim Eredivizije sa jednim bodom.

EREDIVIZIJA - 9. KOLO

Subota

Fajenord – RKC 2:2 (1:2)

/Tornstra 34, Til 47 – Odgard 37, Anita 45/

Go Ahed Igls – Herakles 4:2 (1:1)

/Brouvers 29, 62, Nester 58, Deijl 99 – Flet 43, Rente 64/

Herenven – Ajaks 0:2 (0:1)

/Haler 24, Neres 75/

Fortuna Sitard - Kambur 1:0 (0:0)

/Koks 86/

PSV - Cvole 3:1 (0:1)

/Ramaljo 84, Gakpo 86, Boskali 90 - Radan 3/

Nedelja

12.15: (2,15) AZ Alkmar (3,45) Utreht (3,35)

14.30: (2,95) NEC (3,35) Vitese (2,40)

14.30: (2,50) Sparta (3,30) Groningen (2,85)

16.45: (1,75) Tvente (3,60) Vilem Drugi (4,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PSV Ajndhovencvole

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara