Maurisio Poketino (Reuters)
Maurisio Poketino (Reuters)

PSŽ i Poketino se dogovorili – otkaz težak 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 23:15

Čeka se novi trener, Argentinac bi mogao u Španiju

Nije još zvanično ali jeste definitivno: Pari Sen Žermen i Maurisio Poketino su dogovorili razlaz!

Iako je imao još godinu dana ugovora na Parku prinčeva, argentinski stručnjak je postao višak još onog trenutka kada je u osmini finala Lige šampiona ispao od Real Madrida. Ni titula u Francuskoj mu nije pomogla. A pogotovo ostanak Kilijana Mbapea koji je među uslovima za produžetak ugovora tražio i promene u sportskom sektoru i igračkom kadru. Prva žrtva je bio direktor Leonardo umesto kojeg je došao Luiš Kampoš (Mbapeov “fudbalski otac” iz Monaka), a sledeća “zahvalnica” ide Poketinu. Doduše, prilično izdašna…

Izabrane vesti

Argentincu će za prevremeni raskid saradnje pripasti obeštećenje u visini između 15.000.000 i 20.000.000 evra. Deo odštete ide i njegovim pomoćnicima Migelu Dagostinu, Hesusu Perezu, Toniju Himenezu i sinu Sebastijanu Poketinu koji se bavio kondicijom igrača.

Poketino je u klub stigao pre godinu i po dana nakon smene Tomasa Tuhela ali nije doneo toliko željeni iskorak u Evropi. Nije imao ni kontrolu nad svlačionicom i PSŽ se nadao da će Poketino ovog leta dobiti ponudu Mančester Junajteda kako ne bi morali da mu isplaćuju obeštećenje. Iako je bio kandidat za trenera Crvenih đavola, oni su se ipak odlučili za Erika Ten Haga i Sveci nisu imali kud osim da mu plate masno obeštećenje.

Poketinov naredni posao bi mogao da bude u Španiji. U zavisnosti od ishoda predsedničkih izbora u Atletik Bilbau, Argentinac bi mogao da sedne na klupu baskijskog kluba.

PSŽ još nema dogovorenu zamenu a najozbiljniji kandidat je Kristof Galtje iz Nice na čijem dolasku insistira Luiš Kampoš. Njih dvojica su zajedno radili u Lilu i konstruisali onaj šampionski tim iz pretprošle sezone. Prva želja arapskih vlasnika kluba i Mbapea je bio Zinedin Zidan ali on nije pokazao neko preterano interesovanje da dođe na klupu Pari Sen Žermena.


tagovi

Maurisio Poketino

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara