Joahim Lev (© Reuters)
Joahim Lev (© Reuters)

PSŽ počeo da razmišlja o Levu: Sviđa mu se što je bio prvak sveta, Arape brine što 18 godina nije trenirao klub

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.06.22. | 20:31

Protivkandidat je Kristof Galtije

Jedan Nemac ih je doveo do finala Lige šampiona, možda bi drugi mogao do pehar koji im je opsesija. Čelnici Pari Sen Žermena su oterali Tomasa Tuhela posle sezone u kojoj je stigao na završni stepenik to kontinentalnog trona, a sad razmišljaju da klupu povere – Joahimu Levu.

Informaciju je potpisao Kristijan Falk, ugledni novinar Bilda, koji uverava da je bivši selektor Pancer divizije jedan od kandidata za mesto na kome se i dalje nalazi Maurisio Poketino, ali niko na svetu ne veruje da će Argentinac nastaviti misiju na Parku prinečva, posle debakla u elitnom kupu kad je već u osmini finala ispao od Real Madrida.

Izabrane vesti

Razlog što se čeka verovatno ima veze sa promenom u sportskom sektoru. Brazilac Leonardo je pred odlaskom, Portugalac Luis Kampos će preuzeti ingerencije direktora, iako će se zvanično voditi kao savetnik, a čim se rokada izvreši, arapski vlasnici će prionuti na posao promene trenera, upravo po instrukcijama Kamposa, dokazanog tokom rada u Monaku i Lilu.

Kampos ima nekoliko opcija za Poketinovog naslednika. Među njima je na početku bio i Antonio Konte, ali je sam Italijan jasno stavio do znanja da mu se ostaje u Totenhemu, Dijego Simeone je čvrstim ugovorom vezan za Atletiko i ne deluje realno da napušta Madrid, Geret Sautgejt ne bi da odlazi sa klupe reprezentacije Engleske u godini Mundijala, Seržo Konseisao je siguran u Portu i nema nagoveštaja da bi otipšao sa stadiona Dragao, što u prvi plan gura dva kandidata.

Jedan je Kristof Galtije, čudotvorac sa Lilom, pošto ga je najpre vratio u Ligu šampiona, onda s njim nadvisio upravo PSŽ i postao prvak Francuske, pre nego što je preuzeo Nicu. Drugi je upravo – Lev!

Prva Joahimova prednost je što je slobodan. Nije baš PSŽ-u problem da plati obeštećenje, ali je lakši put angažovati trenera bez ugovora nego što bi bio napad na Galtijea koji je vezan za klub sa Rivijere do 2024. Druga je što iza sebe ima sjajnu biografiju, oličenu u čenjenici da je 2008. tada skromnu selekciju Nemačke doveo do finala Prvenstva Evrope, a onda 2014. pokorio svet tako što je bio najbolji na Mundijalu u Brazilu. Zato je i u privukao pažnju Pari Sen Žermena. Ozbiljno se razmatra njegov angažman, s tim što arapski vlasnici imaju malu rezervu. Oličena je u činjenici da je na poslednjih nekoliko reprezentativnih takmičenja Elf na nizbrdici: ništa nije uradio ni u Francuskoj 2016, u Rusiji je ispao u grupnoj fazi, minulog leta već u osmini finala i to stvara zebnju da li je baš Lev čovek vredan postavljenja na klupu.

On sam – bi!

Voleo bih da opet treniram neki klub. Bilo bi mi zabavno i izazovno. Ništa još nisam odlučio, ali ponuda ne manjka“, rekao je Lev pre nekoliko godina.

Klupski angažman nije imao 18 godina. Poslednji put sedeo je na klupi Austrije iz Beča, još 2004.


tagovi

Pari Sen ŽermenJoakim LevJoahim LevKristof Galtije

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara