(Reuters)
(Reuters)

PSŽ prodao Marka Veratija za 50.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 11:27

Italijan posle 11 godina napušta Francusku

U decembru novi ugovor, u maju nova titula, a u septembru novi klub. Umesto nastavka sa Pari Sen Žermenom, Marko Verati napušta Francusku. Ne ostaje ni u evropskom fudbalu, seli se u arapski.

Jedina je razlika u odnosu na većinu asova što ne ide u Saudijsku Arabiju, već u Katar. Preciznije, Katar je izabarao njega i dogovorio se sa čelnicima PSŽ-a – koji su i sami pod kontrolom te države – da pređe u Al Arabi. Kompletan posao je vredan 50.000.000 evra, s tim da će Al Arabi prebaciti na račun Svetaca 45.000.000 evra odmah, a preostali iznos zavisno od bonusa koji se tiču broja utakmica, golova i(li) trofeja, a imajući u vidu kako Verati igra ne bi trebalo da bude problem da ih ostvari.

Izabrane vesti

Transfer još nije ozvaničen, ali je postao izvestan onog trenutka kad su trener Luis Enrike i direktor Luiš Kampoš izostavili iskusnog vezistu sa spiska licenciranih igrača za grupnu fazu Lige šampiona. Bio je to znak Veratiju da na njega klub ne računa, iako mu je krajem 2022. produžio ugovor do juna 2026. U međuvremenu su se u Parizu desile tektonske promene, otišli su Lionel Mesi i Nejmar, sad će i momak sa najdužim stažom u klubu, koji je bio i nagoveštaj velikih ulaganja katarskih vlasnika.

Doduše, te 2012. stigao je kao malo poznati vezista iz italijanskog drugoligaša Peskare, ali činjenica da ga je PSŽ platio 12.000.000 evra predstavljala je ozbiljan iznos u to vreme. U međuvremenu je Verati doprineo osvajanju devet titula prvaka Francuske, odigrao 416 utakmica, učestvovao u 295 pobeda i odlazi kao simbol jednog vremena.

Tokom leta se pominjalo bi mogao u Atletiko Madrid, ali je završio u Al Arabiju, klubu koji želi da se vrati na tron, na kome nije bio od 1997, ali je osvajanje Kupa Katara prošle sezone nagoveštaj šta može u tek započetoj. Tamo ga čeka nekadašnji saigrač iz PSŽ, Brazilac Rafinja, kao i još jedan doskorašnji član Svetaca, Senegalac Abdu Dijalo.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Marko VeratiPari Sen ŽermenAl Arabi

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara