Fudbaleri Pari Sen Žermena (©Reuters)
Fudbaleri Pari Sen Žermena (©Reuters)

PSŽ slavio na jubileju, nastavlja se brodolom Marselja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.02.21. | 22:51

Samo dva boda Olimpik je osvojio u poslednjih šest kola, PSŽ nastavlja da vrši pritisak na lidere

U 100. okršaju između Pari sen Žermena i Olimpik Marselja u svim takmičenjima pobedu su odneli Sveci (2:0). Puleni Maurisija Poketina zabeližili su 16. trijumf u sezoni, te i dalje kaskaju tri boda za vodećim Lilom. Ozbiljna kriza i dalje drma klub iz najvažnijeg lučkog grada Francuske, koji za pobedu ne zna već sedam utakmica.

Kilijan Mbape i dalje ne zna kako je izgubiti od ekipe sa Velodroma. Sedmi put je izašao na teren protiv Marselja i šesti put slavio. Da tako bude postarao se u uvodnim minutima susreta, kada je načeo mrežu devetoplasirane ekipe francuskog šampionata. Marselj je u nokdaunu, ekipu su nedavno napustili vezista Morgan Sanson (Aston Vila) i srpski reprezentativac Nemanja Radonjić (Herta), kao i trener Andre Viljaš Boaš. Navijači su napravili i haos u prostorijama kluba pre samo par sedmica. Crne dane proživljava ekipe iz treće najveće evropske luke.

Izabrane vesti

Samo devet minuta bilo je potrebno aktuelnom šampionu da stigne do prednosti. Sve je počelo pred njihovim golom, posle kornera domaćeg sastava. Usledila je munjevita kontra Svetaca, Di Marija je poslao perfektnu loptu u prostor ka Mbapeu, koji je seo na skuter i pobegao odbrani Marselja, pa je sa ivice peterca lako matirao Mandandu. Francuski mediji su izračunali da je pre postizanja gola dostigao i brzinu od 36 kilometara na čas.

Ponovo se rezultat na semaforu promenio u 24. minutu, a uz Olimpik je ostala nula. Akcija parižana po desnoj strani, centaršut Florencija, koji Ikardi glavom pretvara u gol. Maestralno se snašao Argentinac, okrenut leđima golu je glavom uspeo da uputi savršen udarac, prebacio je golmana Marselja i duplirao prednost svoje ekipe.

Malo je nedostajalo da domaćin pretrpi pravu katastrofu već u 32. minutu, ali je razoran udarac Paredesa pogodio samo stativu. Usledio je odmor, koji je ekipi Nasera Laržea bio prekopotreban.

U drugom delu kao da se nikome nije igralo. Jalovi napadi na obe strane, PSŽ je uglavnom kontrolisao stvari na terenu, gosti kao da su se zadovoljili učinjenim u prvih 45 minuta, domaćin jednostavno nije imao kvalitet da odgovori. U samom finišu je Nejmar mogao da stavi tačku, ali je njegov udarac iz 85. minutu otišao preko gola Marselja. Nije se rezultat menjao, ali zato jeste brojčano stanje na terenu. Pajeu je pao mrak na oči, pa je đonom udario protivnika, sudija mu je posle gledanja snimka pokazao put u svlačionicu. Izgleda da je prvi hteo pod tuš.



FRANCUSKA 1 – 24. KOLO

Subota

Lorijan - Rems 1:0 (0:0)

/Abergel 53/

Lion - Strazbur 3:0 (2:0)

/Depaj 20, 68, Ekambi 30/

Lans - Ren 0:0

Nedelja

Brest - Bordo 2:1 (0:0)

/Munije 80, Favr 85 - Hvang 56/

Monpelje - Dižon 4:2 (0:1)

/Laborde 48, 56, Savanije 61, Škuletić 90+1 - Kulibali 5, 69 c.k, Konate 88 p/

Nica - Anže 3:0 (2:0)

/Dumbija 9 ag, Maolida 17, Guiri 83/

Nim - Monako 3:4 (2:2)

/Deu 23, Ferhat 32, Elijason 81 - Golovin 3, 12, 62, Foland 77/

Sent Etjen - Mec 1:0 (1:0)

/Boje 14, ag/

Nant - Lil 0:2 (0:1)

/Dejvid 9, 83/

Marselj - Pari sen Žermen 0:2 (0:2)

/Paje 90+1 c.k. - Mbape 9, Ikardi 24/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kilijan EmbapeMauro IkardiDimitri Paje

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara