Foto: Reuters
Foto: Reuters

PSŽ spremio paket od 300.000.000 evra za Halanda

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.01.22. | 19:20

Francuski klub po svaku cenu pokušava da nadomesti sve izvesniji odlazak Kilijana Mbapea

Napretka u pregovorima nema i na Parku prinčeva se polako mire sa time da će Kilijan Mbape na leto napustiti klub bez obeštećenja. A kako zameniti jednog generacijskog talenta? Pa – kupovinom drugog. Naravno, govorimo o Erlingu Halandu. Samo što će za njega Pari Sen Žermen morati dobro da se isprsi. Ako je verovati inače pouzdanom L’Ekipu, svesni su Parižani i sami toga, jer prema navodima pomenutog francuskog lista spremaju paket od 300.000.000 evra kako bi u grad svetlosti na leto doveli Halanda.

Izvršni direktor Dortmunda Hans-Joakim Vacke je još ranije tokom dana naglasio da Haland u januaru neće napuštati Vestfalen, ali da će biti vrlo teško zadržati na kraju sezone.

Izabrane vesti

"Haland neće otići u januaru. Nikako. Ko pristaje da proda vrhunskog evropskog napadača tokom zimske pauze kada ne mora? Sledeće godine? Naravno, biće teško zadržati ga. Kako bilo, želimo da ostane i pokušaćemo da ga zadržimo", istakao je Vacke.

Podsetimo, narednog leta na snagu stupa otkupna klauzula u Halandovom ugovoru po kojem će norveški napadač moći da napusti Dortmund za 75.000.000 evra. Toliko je, razume se, Pari Sen Žermen izdvojio za obeštećenje. Okruglo 20.000.000 pripalo bi njegovom agentu Minu Rajoli, isto toliko njegovom ocu Alfu-Ingeu kako bi 21-godišnjaka ubedili da je Pariz prava destinacija za njega, dok bi preostala svota otišla na šestogodišnji ugovor vredan 30.000.000 evra po sezoni!

Prema navodima pouzdanog britanskog Atletika, Mančester Siti je takođe identifikovao Halanda kao primarnu metu u letnjem prelaznom roku, ali isti izvor ističe da je madridski Real trenutno u najboljoj poziciji da osigura potpis norveške gol-mašine.

Haland je nedavno otkrio da će karijeru vrlo verovatno nastaviti u Primeri, predsednik Barselone Đoan Laporta obećao navijačima da će ga na leto dovesti na Nou Kamp, a Mundo Deportivo izašao sa informacijom kako se Norvežanin odlučio za katalonski klub, jer ne želi da igra u istom timu sa Mbapeom. U Parizu tih briga ne bi imao, jer - došao bi kao njegova zamena.


tagovi

Erling HalandPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara