Aleksander Isak (©Reuters)
Aleksander Isak (©Reuters)

Puče bruka! Njukasl ponizio Totenhem – pet komada za poluvreme i džinovski korak ka Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.04.23. | 16:54

Vest Hem demolirao Bornmut, škorpion Fornalsa...

Igraće se Liga šampiona na severoistoku Engleske! Ponovo će se tresti mušema na Sent Džejmsis Parku. Gotovo svaka dilema otklonjena je danas kada je Njukasl ponizio Totenhem. Nokautirao je direktnog konkurenta, spakovao mu pet komada za 21 minut i napravio dinovski korak ka društvu najboljih - 6:1 (5:0).

Superioran je bio Njukasl, delovao kao tim iz druge galaksije. Iživljavao se nad londonskim klubom i odbranu mu načinio smešno. Rezali su je ofanzivci na sitne komade, prolazili kroz nju kao vruć nož kroz puter, a Igo Loris je ostajao na vetrometini. Samo je pogledom pratio lopte kako njišu mrežu i u pozadini mogao da čuje erupciju oduševljenja. Jedno poluvreme bilo mu je i više nego dovoljno, u drugom je maltretiran Frejzer Foster.

Izabrane vesti

Sent Džejmsis Park je podrhtavao, igrao je Njukasl kao u transu. Razapeo je goste i Londona i pokazao da Antonio Konte ni izbliza nije bio najveći problem, da su oni tu i po odlasku italijanskog stručnjaka. Da su pustili korenje i veliko je pitanje hoće li Totenhem iduće sezone igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, jer Njukasl mu već sada beži šest bodova - ima i utakmicu više od Svraka - kao i Mančester junajteda.

Totenhem tone sve dublje, a da dotakne dno na severoistoku Ostrva bilo mu je dovoljno nešto više od četvrt sata. Toliko je tim Edija Haua bio gladan i željan igre. Navalni tercet Džejkob Marfi - Žoelinton - Aleksander Isak se pogravao sa odbranom gostiju, u nekoliko navrata je Kristijana Romera načinio smešnim. Ispadao je kao iz voza, nisu Argentinac i Erik Dajer mogli da drže poslednju liniju, a Pedro Poro i Ivan Perišić su vrlo brzo prestali i da pomišljaju da izađu visoko.

Protekli su uvodni minuti u znaku Žoelintona. Brazilski ofanzivac je probio u drugom minutu i raspalio po lopti. Loris je kratko odbio, a Marfi načeo Totenhem. Gol pogledajte OVDE. Namirisao je Njukasl krv, počeo da kidiše ka golu lobndonskog kluba... Nisu se gosti ni osvestili od prvog, pao je drugi. I ponovo u glavnoj ulozi Žoelinton, samo ovoga puta strelac. Obišao je Lorisa, ćušnuo loptu u mrežu, a pola posla odradio je Fabijan Šer. Gol pogledajte OVDE.

Maestralnu loptu poslao je Šer, imala je oči. Istakao se švajcarski štoper kao asistent, namestio je dva gola. Doduše, kod drugog Marfijevog je odložio loptu, a napadač Njukasla lansirao navodeću raketu. Spektakularan pogodak pogledajte OVDE.

Na konopcima je bio Totenhem, zadavao mu je domaćin udarce. Aleksander Isak je još jedanput dokazao da vredi,opravdava svaki uloženi evro, a nije malo Njukasl odvojio da bi ga doveo - 70.000.000. Džo Vilok je spoljnom poslao fenomenalnu loptu, Aleksander Isak matirao nemoćnog francuskog golmana, pa u roku od dva minuta ponovo digao Sent Džejmsis Park na noge. Prvi Isakov pogledajte OVDE, a drugi OVDE.

Olabavio je Njukasl u drugom poluvremenu, nije sve vreme pritiskao gas. A, Hari Kejn je koliko-toliko uspeo da ublaži bruku. Provozao je čuvare, smestio loptu u mrežu i upisao se na semaforu (gol pogledajte OVDE), međutim, ni frezervni golman Frejzer Foster nije uspeo da sačuva mređu. Ušao je Kalum Vilson u igru umesto Marfija i bio mu je dovoljan minut da postigne gol. Pogledajte ga OVDE.

Donedavno je Vest Hemu pretila selidba u Čempionšip, pred otkazom je bio Dejvid Mojes i preko noći sve se promenilo. Prepoporođeni su Čekićari! Igraće u polufinalu Lige konferencije,boriće se za evropski trofej, a još malo i neće morati da brinu o opstanku u Premijer ligi.

Vest Hem je prodisao punim plućima, neporažen je na tri utakmice Premijer lige zaredom, a Bornmut mu se našao na spisku žrtava. Pucao je iz svih oružja, demolirao ga i obišao na tabeli, a spektakularan pogodak delo je Pabla Fornalsa - 4:0 (3:0).

Poput Njukasla i Vest Hem je trijumf osigurao u prvom poluvremenu. Zakazala je protivvazdušna odbrana Bornmuta, visokoletači su bili Majkl Antonio i Lukas Paketa, mrežu je zatresao i Deklan Rajs. A, onda je na scenu stupio Pablo Fornals. Postigao je gol iz kategorije kakav se retko viđa, radio je škorpion. Prelep gol španskog ofanzivca pogledajte OVDE.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Petak

Arsenal - Sautempton 3:3 (1:2)

/Martineli 20, Edegor 88, Saka - Alkaraz 1, Volkot 14, Ćaleta Car 66/

Subota

Fulam - Lids 2:1 (0:0)

/Vilson 58, Pereira 72 - Palinja 80ag/

Brentford – Aston Vila 1:1 (0:0)

/Toni 65 – Daglas Luiz 87/

Liverpul – Notingem Forest 3:2 (0:0)

/Žota 47, 55, Salah 71 – Vilijams 51, Gibs Vajt 67/

Kristal Palas – Everton 0:0

Lester – Vulverhempton 2:1 (1:1)

/Ihenačo 36pen, Kastanj 75 – Kunja 13/

Nedelja

Bornmut - Vest Hem 0:4 (0:3)

/Antonio 5, Paketa 12, Rajs 43, Fornals 62/

Njukasl - Totenhem 6:1 (5:0)

/Marfi 2, 9, Žoelinton 6, Isak 19,21, Vuilson 67 - Kejn 49/

Odloženo

Mančester Junajted - Čelsi

Brajton - Mančester Siti



tagovi

Premijer ligaTotenhemNjukaslAleksander IsakŽoelintonDžejkob MarfiUgo LorisFrejzer FosterEdi HauKristijan RomeroErik DajerHari KejnVest HemBornmutPablo FornalsMajkl AntonioLukas PaketaDeklan Rajs

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara