Saša Boe (twitter@FCBayern)
Saša Boe (twitter@FCBayern)

Puče rekord turskog fudbala: Bajern realizovao plan C i prošao bolje nego s prva dva

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 10:37

Saša Boe je novi desni bek Bavaraca koji su Galatasaraju platili 30.000.000 evra

Sezona u kojoj Bajern ne deluje moćno, ni na terenu, ni na fudbalskoj pijaci. Simultatno sa neprepoznatljivim kaskanjem za konkurencijom (Bajer Leverkuzenom), minhenski gigant se mučio i na fudbalskom tržištu i do poslednjih pet dana prelaznog roka nije doveo "kršteno" pojačanje. Ali i to se jutros promenilo.

Pozajmica Erika Dajera iz Totenhema bila je iznuđeno rešenje, mučio se Bajern i sa pozicijom desnog beka. Jurio je Kijerana Tripijea, zatim Nordija Mukijelea, a na kraju realizovao plan C i kako stvari stoje (mada će to najbolje pokazati vreme i igre novopečenog pojačanja) prošao bolje nego da je upecao neku od prve dve opcije. Promovisali su Bavarci Sašu Boea (23) i tako pomogli Galatasaraju da ubedljivo sruši rekord turskog fudbala.

Izabrane vesti

Mladi Francuz potpisao je ugovor do leta 2028. godine i postao je najveća prodaja na Bosforu, ali i u čitavoj državi. Bajern je platio 30.000.000 evra (uz bonuse bi transfer mogao da izađe i na 35.000.000) i pao je rekord koji je od januara 2018. godine bio u vlasništvu Dženka Tosuna i Bešiktaša (prodat Evertonu za 22.500.000). Probio je naravno, Galatasaraj i svoju letvicu - do danas najveći izlazni transfer u istoriji Galate bio je Senegalac Badu Endijaj koji je 2018. prodat Stouku za 16.000.000.

Da je doveo Tripijea (sa kojim je imao dogovor, ali Njukasl nije želeo da ga pusti), uz nesporne kvalitete Engleza, Bajern bi prošao znatno jeftinije, ali bi dobio igrača u 34. godini života sa hroničnim problemima sa preponama. Sportski direktor Bajerna Kristof Frojnd je preferirao Mukijelea, ali bi tako samo pokupio otpadak Pari Sen Žermena koji za dve godine nije uspeo da se nametne u Gradu svetlosti. Ipak, kada su novinari juče nakon Bajernove pobede nad Augzburgom bocnuli Frojnda povodom potpisa tek treće opcije, sportski direktor se odbarnio rečima: "Boe je bio meta koju smo apsolutno želeli u našim redovima."

Kvalitet Francuza koji je ove sezone odigrao 31 utakmicu za Galarasaraj uz dva postignuta gola nikada nije bio upitan, ali Bajern ga isprva nije stavio u centralni fokus zbog visoke cene. Međutim, kada je vrag odneo šalu, šampion Nemačke odlučio je da odreši kesu.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Saša BoeBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara