Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Puebla slavi (ne)namernu majstoriju Gulartea (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.02.21. | 04:57

Trijumf domaćina protiv Nekakakse mogao da bude znatno ubedljiviji

Agonija je produbljena za Nekaksu, Puebla nastavlja da korača sunčanim poljima. Crveno-beli iz Alguaskalijentesa šesti put zaredom nisu osetili slast pobede, dok je Puebla za to vreme nastavila da grabi bodove. Tri koja je večeras oduzela Nekaksi poslala su je na četvtu poziciju tabele meksičke klauzure - 1:0.

Baš kao što je bilo i pre nešto više od pet meseci. Isto meta, isto odstojanje, doduše ovoga puta domaćinstvo, tek Kamoterosima je bio dovoljan jedan pogodak za slavlje. Odnos snaga na terenu bio je takav da bi bez zadrške, čak i da je Puebla još koji put zatresla mrežu rivala, moglo da se kaže da je zasluženo ubedljivo slavila.

Izabrane vesti

Furiozno prvo poluvreme momaka u belim dresovima nije donelo promenu rezultata, najviše zavhvaljujući njihovoj nepreciznosti, ali i nekim spektakularnim odbranama Luisa Malagona. Za sve je imao rešenje osim za trenutak namerne ili slučajne lucidnosti Emanuela Gulartea. Ma koliko puta pogledali usporeni snimak, ne može se sa sigurnošću tvrditi da li mu je namera bila da petom iseče dodavanje Segovije, ili mu se na putu ka brukanju dogodila sreća u nesreći. Bilo kako bilo Puebla je utefterila treću prvenstvenu pobedu.

I u porazu svog tima, pomenuti čuvar mreže Malagon ostaje heroj, jer da njega nije bilo među stativama vrlo lako je mogla da odjekne petarda. Dovoljno je reći da je okršaj završio sa osam uspešnih intervencija.

Njegov kolega sa suprotne strane Silva, imao je znatno manje posla ali ga je odradio maksimalno uspešno zaustatvivši sva tri udarca koja su išla u okvir njegovog gola. Puebla je tako sa četiri primljena pogodtka posle osam utakmica ostala jedna od najčvršćih odbrana meksičke elite.




tagovi

Meksiko 1Puebla

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara