Fernando Santos i Rui Patrisio (Foto: Reuters)
Fernando Santos i Rui Patrisio (Foto: Reuters)

Pui Patrisio: Čekaju nas još dva finala; Santos: Odluka protiv Srbije

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.10.21. | 00:43

Portugalci ubedljivim trijumfom nad Luksemburgom zadržali stvari u svojim rukama i po svemu sudeći odluka o direktnom plasmanom na Svetsko prvensto pašće u poslednjoj rundi kvalifikacija, kada im na noge dolazi Srbija

Trijumf nad Azerbejdžanom (3:1) obezbedio je Srbiji prvo mesto u Grupi posle oktobarskog prozora. Orlovi imaju bod više od Portugalaca, koji i meč manje. Posle ubedljivog trijumfa nad Luksemburgom (5:0), izabranici Fernanda Santosa puni samopouzdanja ulaze u završnicu kvalifikacija, ali golman Rui Patrisio napominje da su pred ekipom još dva važna meča - sa Irskom i Srbijom.

Izabrane vesti

"Pobeda više nego zaslužena. Odigrali smo odličnu utakmicu i ostvarili veliku pobedu. Najvažnije je da pobedimo u tri finala koja imamo. Jedno je završeno, a dva su sledećeg meseca. Cilj je postignut", izjavio je iskusni čuvar mreže, koji je protiv Luksemburga upisao 100. nastup u dresu sa državnim grbom.

Dodaje Patrisio da Portugalci ne razmišljaju o čuvanju prednosti, koju će steći ukoliko savladaju Irsku 11. novembra. Srbiju dočekuju tri dana kasnije.

"Ne razmišljamo o remijima. U svakoj utakmici cilj je pobeda, a kada se okupimo sledećeg meseca, sve ćemo da uradimo da ostvarimo oba trijumfa".

Selektor Fernando Santos je bio vidno zadovoljan posle trijumfa, a ističe da će odluka pasti u duelu sa Srbijom.

"Poslednja utakmica će biti odlučujuća, pod bilo kojim okolnostima. Ako slavimo protiv Irske, dva rezultata će nam igrati, ali ne razmišljamo o tome. Poslednja utakmica je uvek odlučujuća".



tagovi

Fernando SantosRui Patrisioreprezentacija Portugalakvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara