(©pixabay)
(©pixabay)

Pukla bruka u Nemačkoj: Fudbalski trener dvostruki ruski špijun

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.02.23. | 09:09

Karsten Linke trenirao decu u Vajlhajmu

Klasična filmska priča u Nemačkoj, o kojoj bruji cela zemlja danas. Fudbalski trener Karsten Linke uhapšen je pod optužbom da je dvostruki špijun i to – ruski.

Priču je lansirao uvek dobro obavešteni Špigel, koji piše da je Linke bio agent nemačke tajne službe BND, koji se u nekom trenutku „premetnuo“ i počeo da radi za Ruse.

Izabrane vesti

Linke je uhapšen još u decembru, priča je skrivana od medija, ali je nekako isplivala na površinu posle skoro dva meseca. Štaviše, fudbalski trener, koji je u svom Vajlhajmu trenirao mlađe kategorije, bio je zvezda u usponu BND-a, koji je ostao posramljen pred zapadnim saveznicima, jer deo informacija koje je agent slao u Moskvu je bio vezan i za Ukrajinu.

U dva navrata tokom jeseni Linke je slao informacije Rusima i na kraju je uhvaćen u toj aktivnosti, zbog čega je uhapšen. Panika je zavladala u nemačkoj službi, jer ne znaju da li je uhapšeni trener radio kao jedinka ili je razvijena šira mreža ruskih agenata širom zemlje.

A, u Vajlhajmu gde je Linke radio kao trener nekoliko mlađih kategorija lokalnog kluba je zavladala potpuna neverica, pošto je bio omiljen u zajednici, nazivan je pravim „vojnikom“ i kluba i mesta. Ali, izgleda da od šutiranja lopte ne može tako lagodno da se živi...


tagovi

Nemačka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara