(©Reuters)
(©Reuters)

Pukla tikva između starih drugova – Ćavi Pikeu: Sad ćeš da igraš još manje

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.09.22. | 10:21

Veteran u timu Barselone se žalio u svlačionici na malu minutažu

Nekada su bili drugovi, saigrači, osvojili su zajedno na terenu sve što je moglo da se osvoji. Ali, davno je rečeno da u sportu nema starih zasluga, vrediš onoliko kako se pokažeš na poslednjoj utakmici.

A, Ćavi očigledno ne misli da je Đerar Pike i dalje nezamenjivi komandant odbrane Barselone i da bi na konto nekadašnjih uspeha trebalo da i dalje diriguje poslednjom linijom. Štaviše, dovela je Barselona ovog leta Kristensena i Kundea, tu su i mladi Erik i Arauho, pored kojih je Pike odigrao tek utakmicu i po na dva fronta od početka sezone.

Izabrane vesti

Kako piše katalonski Sport, defanzivac Barselone se žalio saigračima u svlačionici na malu minutažu i to je čuo trener.

Sada ćeš igrati još manje“, navodno je Ćavi odgovorio nekadašnjem saigraču.

Prema tvrdnji španskih medija, u Barseloni su rešili da ovo bude poslednja sezona „senatora“ Pikea, Busketsa i Albe u klubu. Od prve dvojice se očekuje da završe karijere narednog leta, dok je levom beku rečeno da će moći da slobodno potraži novi klub.

Od Đerara Pikea se očekuje da – održi reč. Mnogo puta u poslednje tri sezone, kada god Barseloni nije išlo, govorio je da je spreman da ode ako je on problem. Da onog dana kada više ne bude u prvih 11, otići će direktno u penziju, jer ne želi da zauzima mesto nikom, a sebe ne vidi u dresu bilo kojeg drugog kluba.

Iskusni defanzivac ima 35 godina, ali i probleme van terena koji mu očigledno razbijaju koncentraciju. Uz to, Ćavi je rešio da pravi novu Barselonu, spremnu da se vrati na evropski tron, a to sa istrošenim veteranom kakav je Pike prosto ne može.

Na poslednjoj utakmici u Primeri, protiv Elčea (3:0) sva trojica Barsinih senatora su bila na klupi i nisu dobili ni minut da zaigraju. I to je jasan znak da im je vreme na Nou Kampu isteklo. Možda dobiju zahvalnicu na kraju sezone i to je to. Sveža krv je potrebna katalonskom gigantu, a Ćavi nema problem da to kaže starim drugovima.


tagovi

BarselonaĆaviĐerar PikePrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara