Frka u Rimu (©Reuters)
Frka u Rimu (©Reuters)

Puklo u Romi: Sportski direktor suspendovan pred prelazni rok u kome je već potrošio 40.000.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.06.20. | 18:25

Veliki povratak Morgana de Sanktisa

Danima se kuvalo i sad je konačno prekipelo. Roma je zvanično saopštila: sportski direktor Đanluka Petraki je suspendovan i neće ovog leta voditi računa o prelaznom roku Vučice. Zvanično, ta obaveza pala je na pleća izvršnog direktora Gvida Fjenge, s tim da se očekuje da veliki povratak nekadašnje Romine “jedinice” Morgana de Sanktisa.

Što se tiče Petrakija, on je ostao bez funkcije samo godinu dana nakon što ga je Roma dovela iz Torina kako bi nasledio Monćija, a i on sam je – iako je stigao sa jakim pedigreom – kod predsednika Džejmsa Palote potrajao jedva18 meseci. Pre toga Palota je “pojeo” i Valtera Sabatinija i Frederika Masara.

Izabrane vesti

Poslednji je probao Petraki i oko njegovog rada zaista može da se debatuje. Neko će reći da je u ova dva prelazna roka strovalio 114.000.000 evra, da će na leto Vučica morati da izdvoji još 40.000.000 kako bi ispunila obavezu da otkupi Džordana Veretua, Đanluku Mančinija i Karlesa Pereza, koji su trenutno u Rimu kao pozajmljeni igrači. I za sve te pare sklepan je tim koji zaostaje za Atalantom i mestom u Ligi šampiona.

Ima ta medalja, naravno, i drugu stranu. Za Petrakijevog mandata Roma je i zaradila 104.000.000 evra od prodaje igrača, morao je on da menja Kostasa Manolasa, Luku Pelegrinija, Stefana el Šaravija, prilično uticajne figure u timu. I suštinski je Petraki ove godine potrošio samo 10.000.000, uz tih 40.000.000 koje će klub morati da plati na leto. Radio je sve vreme s veoma tesnim budžetom i morao uglavnom da pregovara o pozajmicama (u toj kategoriji su i Kris Smoling, Nikola Kalinić, Henrih Mhitarjan).

Međutim, lokalni mediji pišu i da je imao veoma loše odnose i sa igračima i sa trenerom Paulom Fonsekom i pre svega sa predsednikom Palotom. I definitivno je puklo kad je Palota na klupskom sajtu pružio punu podršku Fonseki. Naizgled bezazlene reči: “Paulo ima sjajan odnos a Gvidom Fjengom, Manolom Zubirijom i celim osobljem”. Uvredio se Petraki što nije pomenut, okrenuo telefonom Palotu i navodno krenuo… Po spisku.

Na kraju je suspendovan, jer Roma tek treba da se dogovori sa njim oko isplate, pošto mu ugovor važi do juna 2022. godine. Već se spekuliše da bi mogao da karijeru nastavi u Fjorentini.

Sad je dakle red na De Sanktisa, kome će isprva pomagati Franko Baldini, nekadašnji generalni direktor kluba. S obzirom na dosadašnja iskustva sa Palotom, teško da će i on potrajati. Osim ako američkom biznismenu konačno ne uspe da proda klub zemljaku Danu Fridkinu.


tagovi

Džejms PalotaĐanluka PetrakiMorgan De Sanktis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara