(Reuters©)
(Reuters©)

Puklo za Škrinijara, ništa od Kantea, Inter u paklenom rebusu za zadnjeg veznog

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.09.20. | 13:07

Nerazuri ne mogu da isfinansiraju dolazak Francuza

Ngolo Kante je bio ogromna želja Antonija Kontea ovog leta ali od dolaska francuskog veziste u Inter izgleda da neće biti ništa.

Iako je klub još zimus obećao Konteu da će se potruditi da mu kupi Kantea, korona i finansijska kriza su promenili planove, pa su kineski vlasnici poručili direktorima Maroti i Auziliju da kupovine mogu da finansiraju samo od prodaja. I da neće biti finansijskih injekcija iz Kine. S obzirom da je Kanteova cena oko 60.000.000 evra, Inter je morao da žrtvuje nekog od kapitalaca iz prvog tima da bi počeo pregovore sa Čelsijem i eventualno uspeo da nađe neki model kupovine za 50.000.000 evra plus bonuse.

Izabrane vesti

Nije dolazila u obzir prodaja Lautara Martineza, pa je Konte dao zeleno svetlo da se žrtvuje Milan Škrinijar koji nije štoper po njegovom ukusu i želi da umesto njega dovede Smolinga. Totenhem se javio kao potencijalni kupac jer Murinjo jako ceni Škrinijara i video ga je kao zamenu za Vertongena, ali ponuda od 30.000.000 evra je u Interu odbijena kao uvredljiva jer Nerazuri cene Slovaka na 60.000.000 evra. Mada se spekuliše da su bili spremni da ga prodaju i za 45.000.000 – 50.000.000 evra ako bi Spursi platili odmah. Totenhem nije spreman da diže ponudu osim u slučaju da proda Huana Fojta za neke lepe pare što je malo verovatno… Murinjo se već okrenuo Ridigeru iz Čelsija tako da je priča o Škrinijaru praktično ugašena.

Inter se nadao da će parama od prodaja Škrinijara, Vesina i Brozovića finansirati dolazak Slovakove zamene Smolinga (oko 18.000.000) iKantea (preko 50.000.000) ali kako je blizu prodaje jedino Vesino, to znači da Nerazuri moraju da pređu na alternativne opcije za vezni red.

Neka imena su već procurila u javnost, ali ni oni nisu nimalo jeftine varijante. Manuel Lokateli iz Sasuola košta oko 40.000.000 evra i meta je Juventusa. Korentan Toliso iz Bajerna ima sličnu cenu i odranije je zanimljiv igrač direktoru Maroti. Tomas Parti iz Atletika ima otkupnu klauzulu od 50.000.000 evra ispod koje Madriđani neće da idu. Opcija je i Musa Sisoko iz Totenhema. Međutim, sve su to samo ideje koje trenutno nisu pristupačne milanskom klubu. 


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Ngolo KanteMilan ŠkrinijarMusa SisokoTomas PartiKorentan TolisoManuel Lokateli

Obaveštavaj me

Inter
Čelsi
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara