Eduardo Salvio (©AFP)
Eduardo Salvio (©AFP)

Pumas bez Danija Alveša, ali sa Salviom kreće u Kupu za Meksiko

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.12.22. | 23:22

Prvi rival u prijateljskom turniru koji organizuje FS Meksika u sklopu priprema za Klausuru biće mu Toluka (sreda, 02.00)

U noći između ponedeljka i utorka otpočeo je prijateljski turnir Kup za Meksiko, u sklopu priprema za Klausuru, koja kreće u januaru. Prve dve utakmice, donekle očekivano, nisu donele previše uzbuđenja. Nismo videli nijedan gol. Videćemo hoće li noćas da bude interesantnije, počev od susreta Pumasa i Tolike, koji se igra od 02.00 časova po srednjoevropskom vremenu.

Verovatno će i sada treneri ta dva kluba da kombinuju sa sastavima i taktikom. Turnir sam po sebi nije preterano značajan, tako da nema potrebe da se rizikuje sa povredama. Ono što je sigurno, jedna od najvećih zvezda Pumasa Dani Alveš se neće naći na terenu. Ovaj 39-godišnji Brazilac je dobio od kluba dozvolu da ode na odmor, pošto je do pre nekoliko dana bio sa reprezentacijom na Svetskom prvenstvu u Kataru. Doduše, još nije isključeno i da okonča karijeru. U Aperturi je Alveš bio važan deo tima, odigrao je 12 mečeva i zabeležio četiri asistencije.

Izabrane vesti

Još jedna velika zvezda, dokazana u evropskom fudbalu, Eduardo Salvio, verovatno će se naći noćas na terenu. Nekadašnji krilni napadač Atletiko Madrida i Benfike se našao na konferenciji za medije pred noćašnji susret.

Cilj je jasan, svi želimo da osvojimo titulu. Klub to očekuje od nas. Probaćemo da učinimo to sa mladim igračima, ići ćemo utakmicu po utakmicu. Ovde smo da se borimo“, rekao je Salvio.

02.00: (2,40) Pumas (3,60) Toluka (2,50)

Ovaj 32-godišnji Argentinac nije bio na Mundijalu u Kataru, poslednji put je poziv nacionalnog tima dobio 2020. godine. Ipak, Pumas je imao predstavnika na tom turniru u vidu Alveša, pa će od FIFA da dobije oko 200.000 dolara, pošto je Brazil stigao do četvrtfinala.

Pumas u Aperturi nije odigrao dobro, završio je takmičenje na 16. poziciji na tabeli sa samo 14 bodova iz 17 utakmica. Toluka je bila mnogo bolja, sa šestog mesta je otišla u plej-of i zatim došla do finala. U meču za titulu bolja je bila Pačuka, sa zbirnih 8:2.

Jedini susret Toluke i Pumasa ove sezone završen je bez pobednika. Bilo je 2:2, Toluka je preokrenula, pa na kraju poklekla u 96. minutu. Gonzalez je postigao tada gol na asistenciju Alveša.

Podsetimo, u Kupu za Meksiko učestvuje 10 klubova, podeljena u dve grupe po pet ekipa. Unutar nje će se sastati svako sa svakim, a najbolji timovi iz obe grupe će igrati 30. decembra finale za trofej.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

KUP ZA MEKSIKO – 1. KOLO

Grupa A

Utorak

Kruz Azul – Nekaksa 0:0

Sreda

02.00: (2,40) Pumas (3,60) Toluka (2,50)

(slobodna je Klub Amerika)

Grupa B

Utorak

Atlas - Santos Laguna 0:0

Sreda

04.00: (1,75) Tigres (3,80) Mazatlan (3,70)

(slobodan je Čivas)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

PumasTolukaMeksiko 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara