(©AFP)
(©AFP)

Pumas vodio, pa sa igračem više ispustio prednost u finalu meksičke Aperture

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.12.20. | 04:31

Odluka o šampionu pada u revanšu

Leon i Pumas, dve najbolje ekipe ligaškog dela meksičke Aperture, nisu blistale u prvom od dva meča finala. "Prvo poluvreme" završeno je bez pobednika, a u revanš se ulazi sa rezultatom 1:1 i Leon može i mora biti zadovoljniji. Izvukao je nerešen ishod sa desetoricom na terenu i na svom stadionu će imati priliku da napadne titulu.

Od dosadnog meča punog jalove inicijative Pumasa, do dramatične završnice i crvenog kartona. Sve se okrenulo u poslednjih 20 minuta.

Izabrane vesti

Obe ekipe videle su svoju šansu u prekidima. Ni Pumas, ni Leon nisu želeli preterano da se otvore, krenu napred, rivalu ostave više prostora i rizikuju loptu sopstvenoj mreži. Uticala je važnost meča na kvalitet fudbalske predstave, aktere finala pojeo je pritisak i ono što su prezentovali u prvom meču na stadionu „Olimpiko univerzitario“ pred praznim tribinama daleko je od igara koje su priređivali u ligaškom delu i kroz plej-of.

Pokušao je domaćin sa visokim presingom, a već do poluvremena fudbaleri Pumasa delovali su isceđeno. Nisu izdržali da konstantno pritiskaju napred. Brza tranzicija Leona pravila je probleme domaćinu, a defanzivci Pumasa nisu mogli brzinom da pariraju gostima, ali isto tako su bez većih poteškoća čistili sve lopte koje su upućene u kazneni prostor.

Izgubili su igrači Leona loptu na sredini terena, Karlos Gutijerez je iz prve centrirao sa desnog boka, a Karlos Espinoza Gonzales je zakucao loptu glavom u mrežu. Kolumbijac Stiven Bareiro je u razmaku od 16 minuta zaradio dva žuta kartona, a Leon je sa desetoricom na terenu izjednačio. Pratio je Emanuel Giljoti razvoj akcije, prepoznao je situaciju, bio je loše markiran i sa dva metra je sproveo loptu u mrežu u 89. minutu na asistenciju Ramireza.

Jednu od najboljih šansi na meču i jednu od retkih koja je vredna pomena pored dva gola, imao je Huan Iturbe, bivši igrač Rome, Porta i Torina. Spram njega u protivničkom timu stajalo je još jedno dobro poznato lice – Žoel Kembel. Napadač Leona nastupao je u Evropi za Arsenal, Viljareal, Betis, Sporting Lisabon, Olimpijakos... U meksičkom Leonu usidrio se u sezoni 2018/19, a ni na tlu Meksika nije se istakao golgeterskim učinkom.

Uhvatio se Iturbe za zadnju ložu početkom drugog poluvremena, seo je na travu i nije mogao da nastavi. Ostao je Pumas bez jednog od najboljih igrača, a na večerašnjem duelu najagilnijeg i nimalo mu neće biti lako u revanšu bez Iturbea. Malo je verovatno da će Paragvajac uspeti da se oporavi u naredna tri dana.

Na putu do finala Aperture, Leon je izbacio Gvadalaharu i zakazao dvomeč sa UNAM Pumasom, koji je bio bolji od Kruz Azula u polufinalu. Leon i Pumas su plasmanom u finale obezbedili učešće u KONKAKAF Ligi šampiona u narednoj sezoni.

Revanš meč finala Aperture na programu je 14. decembra sa početkom u 03.30.

MEKSIKO, APERTURA - FINALE (PRVI MEČ)

Petak

UNAM Pumas - Leon 1:1 (0:0)

/Gonzales 72, Giljoti 89/


tagovi

LeonPumasMeksikoApertura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara