"Slavlje ispred severne tribine"
"Slavlje ispred severne tribine"

Puna Marakana dočekala titulu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.05.14. | 18:52

Crvena zvezda savladala OFK Beograd sa 4:2 i osvojila 26. titulu u klupskoj istoriji.

Slavlje ispred severne tribineŠampionsko slavlje u grotlu "Marakane" posle šest dugih godina u sencu večitog rivala. Crvena zvezda je pred 48.347 navijača prekinula post, pobedom nad OFK Beogradom od 4:2 (2:2) stigla do 26. titule u klupskoj istoriji i ponovo odmakla Partizanu u broju osvojenih naslova prvaka.

Dugo čekani trijumf crveno-belima su doneli golovi Darka Lazovića, Nejca Pečnika, Dragana Mrđa (20. gol u sezoni) i Miloša Ninkovića, dok su na drugoj strani mrežu Bobana Bajkovića tresli Savo Pavićević (autogol) i Milan Gajić.

Izabrane vesti

Odbrana gostiju, koji su uprkos nekim najavama na teren izašli u najjačem sastavu, ipak nije uspela da izdrži konstantan pritisak Zvezde. Četa Slaviše Stojanovića je svih 90 minuta imala apsolutnu terensku inicijativu, sijaset prilika da možda i ranije reše ishod meča.

Bilo je trenutaka kada se činilo da bi ti silni promašaji mogli skupo da koštaju crveno-bele. Mladi igrači OFK Beograda su, naime, opasno pretili iskusnijim, ali i znatno sporijim čuvarima iz kontranapada, pa je i Bajković morao nekoliko puta da reaguje i vadi kestenje iz vatre.

Na drugom kraju terena, Zvezda je konstantno pretila, ali je put do mreže Stefana Čupića pronalazio samo već pomenuti kvartet. Dva puta posle centaršuta Nenada Milijaša iz prekida, koji se još jednom pokazao kao Zvezdino najjače napadačko oružje.

Opasno je po desnom krilu pretio i Lazović, koji je već po navici maltretirao čuvare, ali su saigrači, agilni Đorđe Rakić pre svih, zakazali u pojedinim akcijama, pa je na semaforu iz Zvezdino ime na kraju ostala brojka od “samo“ četiri pogotka.

Međutim, svi ti promašaji  brzo će biti zaboravljeni. Pamtiće se samo radost zbog povratka titule u Ljutice Bogdana. Doduše, nepotpuna radost zbog stradalih u katastrofalnim poplavama u regionu, ali i ubistva istaknutih navijača Velje Dunjića i Marka Ševa.

Sa likom ovog prvog na majicama i parolom "Uvek Zvezda, uvek biću tu" crveno-beli su i izašli na teren... I to bi trebalo da se zaboravi.

Ono što ne bi smelo da padne u zaborav su neke greške iz pređašnjih vremena. Jer, samo osvajanje titule neće Crvenu zvezdu izvaditi iz velike finansijske krize ako se na "Marakani" ne bude radilo planski. Bude li pameti ono bi zaista moglo da bude zamajac koji će pokrenuti uspavanog giganta. 

Nešto više o tome već sutra na stranicama portala MOZZART Sport. Večeras možete da pogledate galeriju fotografija iz Ljutice Bogdana.

CRVENA ZVEZDA – OFK BEOGRAD 4:2 (2:2)
/Lazović 15, Pečnik 40, Mrđa 46, Ninković 85 – Pavićević 12ag, Gajić 43/

Stadion: Crvene zvezde;
Gledalaca: Oko 48.347;
Sudija: Majo Vujović;

Crvena zvezda:  Bajković – Petković, Pavićević, Kelhar, Mijailović (od 88’ Onjilo) – Milijaš – Lazović, Ninković, Pečnik – Rakić (od 66’ Kasalica (od 76’ Pavićević)), Mrđa.

OFK Beograd: Čupić – Vasilić, Planić, Vasilijević, Obradović – Zdjelar (od 81’ Janković), Gajić (od 65’ Zarubica) – Micevski, Paločević, Dražić – Čavrić (od 71’ Ješić).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaSuperligaVelibor DunjićOFK BeogradSavo PavićevićMiloš NinkovićNejc PečnikMilan GajićDragan MrđaDarko LazovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara