Kasper Dolberg (©Reuters)
Kasper Dolberg (©Reuters)

Rađa se strašan tandem na Rivijeri: Galtije sa Nicom maršira kao s Lilom, preslišan i Nant (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.09.21. | 19:57

Endi Delor debitovao asistencijom

Kristof Galtije napravio je čudo sa Lilom – osvojio je titulu, spakovao prnje i sa severa otišao na krajnji jug Francuske. Nije bila krađa, ali jeste izvanredan ubod rukovodstva Nice. Upecan je slobodan strelac i sada se postavlja pitanje svih pitanja: Može li Kristof Galtije sa Nicom da ponovi ono što je učinio sa Lilom?

Koliko zaista može tim sa Alijanc Rivijere niko nije siguran, ali evidentno je da će Nica biti pravo osveženje. Vreme će dati odgovor koliko će i hoće li potrajati kao Lil... Za sada Galtijeova Nica funkcioniše skoro pa besprekorno. Naročito pozadi, što je uvideo i Nant – 2:0 (0:0).

Izabrane vesti

Rems, Lil, Bordo i Nant svima skupa zajednočko je da Nici nisu dali gol. U po dana, u po noći defanzivci tima sa Azurne obale znaju gde ko stoji. Bedem je neprobojan, a talenta napred ima na pretek. Poput britke sablje reže Nicin napadački duo rivale. Kasper Dolberg i Amin Guiri izvanredno se nadopunjuju, kliknuli su, a na prethodna tri meča, zaključno sa današnjim, njih dvojica su postigla zbirno sedam prvenstvenih golova.

Amin Guiri četiri, Kasper Dolberg tri. Danas ravnopravni partneri – svaki je po jednom tresao mrežu u drugom poluvremenu i trasirao Nici put do treće pobede.

Stvaranje nove Nice, koja puca na povratak na međunarodnu scenu, započeto je pre nekih godinu dana, a jedan od ključnih poteza bilo je „otimanje“ Amina Guirija. Olimpik Lion ostao je bez dijamanta, a na Alijanc Rivijeri ga precizno bruse. I sve je sjajniji.

Kada Gouri kasni, tu je Dolberg. O toj saradnji će se tek pričati. Bio je kratak Amin Guiri, nije stigao da naleti na Bardov centaršut, ali je Kasper Dolberg bio na pravom mestu i odbrana Nanta je kapitulirala u 75. minutu. Kada brana pukne jednom, voda uliva unutra.

Mučila se Nica da otvori Nant, a onda je za pet minuta spakovala dva gola. Posle Dolberga na scenu je stupio Gouri. Razmenio je pas sa Endijem Delorom – pristigao u Nicu u smiraj letnjeg prelaznog roka iz Monpeljea – i bez ikakvih poteškoća matirao Albana Lafonta.


FRANCUSKA 1 – 5. KOLO

Petak

Lorijan - Lil 2:1 (1:1)

/Lorijente 7, Mofi 87 - Jilmaz 25pen/

Subota

PSŽ - Klermon 4:0 (2:0)

/Erera 20, 31, Mbape 55, Gej 65/

Monako - Olimpik Marselj 0:2 (0:1)

/Dijeng 37, 60/

Nedelja

Monpelje - Sent Etjen 2:0 (1:0)

/Mavididi 32, Žermen 62/

Bordo - Lans 2:3 (0:2)

/Mangas 60, Onana 88 - Kakuta 39, Medina 43, Sotoka 90+5pen/

Brest - Anže 1:1 (0:0)

/Favr 62pen - Mangani 78pen/

Mec - Troa 0:2 (0:0)

/Rodriges 50, Šavalrin 84/

Ren - Rems 0:2 (0:1)

/Ekitike 26, Kofi 67/

Nant - Nica 0:2 (0:0)

/Dolberg 75, Gouri 80/

20.45: (1,57) Olimpik Lion (4,00) Strazbur (6,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

NantNicaLiga 1Francuska 1FrancuskaAmin GuiriEndi DelorKasper Dolberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara