Adrijen Rabio (©Reuters)
Adrijen Rabio (©Reuters)

Rabio i Barsa, drugi čin: Sad se Adrijen nudi Kataloncima

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.12.22. | 09:56

Pitanje je da li su na Nou Kampu i dalje zagrejani

Premijer liga mu je san, ali ne zaboravlja Adrijen Rabio još jednu neostvarenu želju – Barselonu. Pre tri i po godine ukazala mu se prilika da obuče njen dres, ali ju je proćerdao. I narednog leta bi da to ispravi.

Francuski vezista na leto ističe ugovor sa Juveom i nakon Svetskog prvenstva želi da unovči odlična izdanja u Kataru i napusti Seriju A. I ne bi imao ništa protiv da mu naredna destinacija bude upravo Barselona. Štaviše, katalonski Sport piše da Rabio Blaugrani nudi usluge od leta, svestan da na Nou Kampu uveliko traže naslednika Serhiju Busketsu.

Izabrane vesti

Uloge su se poprilično okrenule, imajući u vidu da je pre četiri godine Barselona njega jurila. Tada je Rabio takođe ulazio u poslednjih šest meseci ugovora, Katalonci su zbog njega čak zaratili sa Pari Sen Žermenom, ali je bilo uzalud uprkos prethodno postignutom dogovoru da Francuz u julu 2019. stigne na Nou Kamp. Ipak, Rabio se u poslednjem trenutku predomislio, majka Veronika zatražila je znatno veći bonus za potpis od onog oko kojeg su dve strane usaglasile uz uslov da njen sin igra na jednoj poziciji na terenu i nikako bilo kojoj drugoj. Iz Barselone su na pomenuti zahtev samo izustili “au revoir“ i okrenuli se drugim opcijama (istog leta doveli Frenkija de Jonga), a Rabio je karijeru nastavio u Juventusu.

Sada se i toj epizodi približio kraj. Rabio u januaru ulazi u poslednjih šest meseci ugovora sa Starom damom i prema pisanju brojnih evropskih medija nema nameru da obnovi saradnju sa torinskim klubom. Italijanski Kalčomerkato je pre nekoliko dana izašao sa informacijom da će Njukasl krenuti u akciju dovođenja Rabioa već na zimu, ali Sport ističe da 27-godišnji Francuz nema nameru da usred sezone menja klub.

Umesto toga, Rabio će sačekati zatvaranje zimskog prelaznog roka i tek onda prostudirati ponude. A biće ih poprilično, jer pored Njukasla, navodno bi priliku iskoristili i bez obeštećenja ga doveli još Arsenal i Čelsi. Ipak, ako je verovati Sportu, Barselona je u prednosti, samo je pitanje da li je sada voljna da je iskoristi.


tagovi

Adrijen RabioZimski prelazni rok 2023BarselonaTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara