Rabio rizikuje: Odbio je još jednu ponudu, neće odigrati ni minut ako ovako nastavi

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.08.18. | 15:02

„Hlađenje“ ili transfer u Barselonu?

Igra živaca. Pari Sen Žermen neće da ga proda, makar ostao bez centa obeštećenja. Adrijen Rabio neće da produži ugovor, jer želi veći izazov u karijeri. Po svemu sudeći, Barselonu. Toliko je uporan u nameri da ode da je odbio i najnoviji predlog uprave da obnovi saradnju.

Lekip uverava da su čelnici francuskog prvaka izašli u susret zahtevima Rabioa i po dužini trajanja ugovora i po visini plate. Brojke nisu otkrivene, osim što se podseća da visoki vezista trenutno zarađuje između 250.000 i 300.000 evra sedmično. Ponuđeno mu je više. Nije vredelo. Hoće dečko da napusti Park prinčeva i toliko je zapeo da čak rizikuje suspenziju. Ako do kraja leta ne produži ugovor, ugledni list ističe da će ga PSŽ skrajnuti i da uopšte neće biti u konkurenciji za tim kod novog trenera Tomasa Tuhela.

Izabrane vesti

Na veliki rizik odlučio se Adrijen. Možda i po savetu majke Veronike, ujedno i agenta, pošto gospođa Rabio ima usmeni dogovor sa čelnicima Barselone o uslovima pod kojima bi se njen sin preselio na Nou Kamp. Jedini „problem“ je što je PSŽ malo veća riba u poslovnim svetu od porodice Rabio, te kao što on „zavlači“ klub, tako i Svecima ne pada na pamet da ga prodaju. Lekip dodaje da će klub iz Pariza rizikovati da izgubi celih 40.000.000 evra – koliko bi dobio ako bi ga prodao ovog leta – samo da bi pokazao veličinu, iako bi narednog leta ostao bez obeštećenja. Uostalom, prošle godine je nešto slično uradio sa Lukasom Mourom, preselio Brazilca na tribine zato što nije hteo da produži ugovor, a onda ga prodao Totenhemu za 28.500.000 evra. I to poslednjeg dana zimskog prelaznog roka.

Možda slično „hlađenje“ čeka Rabioa. Pitanje je samo da li je Barsa toliko strpljiva. Katalonci traže još jednog centralnog vezistu, a ako to ne bude as PSŽ-a okrenuće se Frenkiju de Jongu iz Ajaksa (pod uslovom da se holandski velikan ne plasira u Ligu šampiona), a nešto teže će do Miralema Pjanića ili Tijaga Alkantare, pošto ni Juventus, ni Bajern ne bi pustili svoje prvotimce za manje od 70.000.000 evra.

FOTO: Action images


tagovi

Adrijen RabioLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara