Uroš Račić (Reuters)
Uroš Račić (Reuters)

Račić: Voleo bih da se vratim u Valensiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.03.23. | 17:53

Srpski reprezentativac pamti po lepom klub i grad sa obale Mediterana

Kako se sezona bliži kraju sve je izvesnije da Braga neće zadržati srpskog reprezentativca Uroša Račića. Snažni vezista je prošlog leta došao u popularni Kamenolom na pozajmicu iz Valensije ali portugalski mediji pišu da je otkupna cena od 5.000.000 evra previsoka i da se Braga već okrenula drugim rešenjima.

Račićeva sezona u portugalskom prvoligašu je imala uspone i padove. Igrao je za Bragu na 28 utakmica u svim takmičenjima i postigao jedan gol. Na nekim mečevima je bio starter (16) ali u nekim je ulazio sa klupe (12). Samo u tri utakmice je proveo svih 90 minuta na terenu. U poslednje vreme dobija šansu na kašičicu, a u prethodnom prvenstvenom meču protiv Porta je prvi put u sezoni celu utakmicu presedeo na klupi.

Izabrane vesti

Ugovor sa Valensijom ga veže još godinu dana. I voleo bi da tu sezonu odradi na Mestalji.

“Bitno mi je da igram. Videćemo kako će se završiti razgovori između Brage i Valensije o pozajmici. Ne zavisi samo od mene, ali voleo bih da se vratim u Valensiju i nastavim karijeru tamo. Proveo sam tamo, tri četiri godine i bio sam prezadovoljan, klubom, gradom, navijačima…”, rekao je Račić na beogradskom aerodromu španskim novinarima koji su došli da izveštavaju sa košarkaškog meča Crvena zvezda – Valensija.

Račić pažljivo prati finiše sezone u Španiji i borbu Valensije za opstanak.

“Znam da prolaze kroz teške momente ali ekipa zaista ima kvalitetne igrače i siguran sam da će prebroditi ove teške trenutke i spasiti se”.


tagovi

Uroš Račić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara