Rad se oglasio posle incidenta u Zemunu: Otišli smo zbog brige za sigurnost, ne zbog šala

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.11.23. | 21:26

"Na sijaset nepravednih odluka koje se tiču sportskog dela u dosadašnjem toku prvenstva naši čelnici nisu reagovali, niti bismo, ali na sigurnost naše dece, većinom maloletne, ne možemo, niti želimo da ćutimo", ističu sa Banjice

Ružne scene obeležile su duel nekadašnjih superligaša Zemuna i Rada ove subote u meču Srpske lige Beograd. Umesto uzbudljive fudbalske predstave na Gradskom stadionu u Zemunu, utakmica je prekinuta u 17. minutu, pri vođstvu domaćeg tima 2:0.

Do prekida je došlo kada su gosti sa Banjice napustili teren zbog napada na njihovog golmana Luku Martinovića, kojem je prethodno ukraden šal koji mu je kao amajlija stajao na mreži gola. Po fotografijama koje su naknadno objavljene vidi se da je mladi čuvar mreže imao i fizički obračun sa huliganima. U međuvremenu je došlo i do tuče pristalica Rada sa policijom, a u saopštenju koje je klub sa Banjice objavio navodi se da su njegovi navijači hteli da odbrane svoje fudbalere.

Izabrane vesti

Ističu Građevinari i da je šal koji njihov golman drži u golu amajlija koju nosi još od svoje desete godine.

"Na veliku žalost svih ljubitelja fudbala, na gradskom derbiju između Zemuna i naše ekipe došlo je do prekida utakmice. U 17. minutu, pored svih redarskih službi, navijači domaće ekipe, maskirani, pod fantomkama, neometano su ušli na teren kako bi uzeli šal (amajlija koju od svoje 10. godine nosi na sve svoje utakmice) koji je bio zakačen na mrežu gola, prilikom čega su fizički napali golmana naše ekipe i rukama i nogama mu naneli povrede u predelu glave, nakon čega je Martinović završio u urgentnom centru i nije mogao da nastavi utakmicu. Usled nastale situacije naši navijači pokušali su da uđu u teren i odbrane igrače, čija je prosečna starost 17 godina, te je došlo do sukoba Forsa i policijskih jedinica", piše u saopštenju Rada objavljenom na društvenim mrežama.

Objašnjavaju Građevinari i razlog odlaska sa terena.

"Postavlja se pitanje po kojem standardu se vrši čuvanje javnog reda i mira? Кako su navijači domaće ekipe bez ikakvih smetnji mogli upasti na teren, gde ne bi smeo biti prisutan niko sem ovlašćenih lica i vršiti nasilje nad decom, dok se pri pokušaju “odbrane” naših momaka nad našim navijačima primenila blago rečeno sila, istoga momenta. Nakon nemilih scena, povređivanja našeg golmana, Građevinari su napustili teren zbog zabrinutosti za svoju sigurnost, koja evidentno nije bila osigurana, a ne kako pojedini mediji prenose ukradenog šala. Na sijaset nepravednih odluka koje se tiču sportskog dela u dosadašnjem toku prvenstva naši čelnici nisu reagovali, niti bismo, ali na sigurnost naše dece, većinom maloletne, ne možemo, niti želimo da ćutimo".

Nakon što se gosti nisu vratili na teren, igrači Zemuna su sa svojim navijačima slavili pobedu u utakmici koja nije završena i izvesno je da će odluka o rezultatu biti doneta za zelenim stolom. Zemun je pred duel sa Radom bio drugi na tabeli trećeligaškog karavana Srpske lige Beograd, sa 30 bodova, koliko ima i lider Tekstilac i trećeplasirana Zvezdara, dok je klub sa Banjice 14. i ima 10 bodova.

Incident koji se dogodio može se videti od 28:40:




tagovi

FK ZemunFk Rad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara