Ekipa Rada (©Starsport)
Ekipa Rada (©Starsport)

Rad udario rampu Krstajiću, Zlatibor promašio herojsku pobedu

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.02.21. | 16:35

Građevinari odoleli u Senti – 0:0

Bio je duže od godinu dana Rad evropski rekorder po broju vezanih poraza u gostima, ali i to se promenilo, počeli su Građevinari da skupljaju bodove i na strani.

Danas su uzeli veliki bod, udarili su rampu Mladenu Krstajiću i njegovom TSC-u usred Sente. U velikoj borbi za opstanak rodila se nova nada za tim iz Crnotravske, jer posle pobede kod kuće u prvom prolećnom kolu, danas je sačuvao gol na strani – 0:0.

Izabrane vesti

Imao je TSC inicijativu u većem delu meča, ali možda je Rad oštećen, možda mu je pobeda izbijena iz ruku. Poništen je gol gostima sa Banjice desetak minuta pre kraja, koji su postigli iz kornera. Sudija Radaković je video prekršaj, da je neko od igrača Rada napravio faul u skoku, mada ga je i na snimku teško dijagnostikovati.

Ofanziva TSC-a se nije isplatila, u poslednjih pola sata gotovo da nije ni stvorio neku pravu šansu za gol.

A, ekipa Zlatibora je mogla da herojske pobede protiv Proletera u Novom Sadu i ima za čim da žali ovog popodneva.

Zlatibor je poal sata imao igrača manje, grčevito se branio od silovitih napada Proletera, ali u 92. minutu sevnula je kontra gostiju, Janjić je išao sam na golmana Vasiljevića, mogao je da ga pita gde da ga matira i šutirao je – pored gola. Na kraju je ostalo 2:2, a nakon odsviranog kraja, igrači oba tima su pali na teren razočarani!

Imao je i Proleter dosta šansi, Viktor Živojinović je pogodio prečku, propustio još dve velike prilike da donese vođstvo, možda i pobedu Novosađanima. Ali, imao je Zlatibor još jednu veliku priliku sa igračem manje, 15 minuta pre kraja Milenković je imao zicer, ali je Vasiljević odbranio udarac.

Javor je u dva prolećna kola skupio četiri boda. Dugo je vodio u Kruševcu protiv Napretka, međutim, totalna ofanziva se isplatila Čarapanima u 75. minutu kada je Bačanin sa peterca skrenuo loptu u mrežu – 1:1.

Ivanjičani su prerano prestali da igraju, malo posle vodećeg gola su se povukli na svoju polovinu i prepustili domaćinu teren. Napredak je ređao šanse i polušanse, gol je visio u vazduhu i na kraju je tim Milana Đuričića došao do njega.

Tek posle izjednačenja Javor se prenuo i počeo da igra, ali se rezultat nije menjao.

Spartak nastavlja trku za Evropu. Pravo je čudo kako je Bačka prošla sa samo jednim golom u mreži, jer su Subotičani imali brdo veliki šansi i njihova je sreća, koliko im nije bio dan, što su i do tog jednog gola, vrednog pobede došli – 1:0.

Tufegdžić i Srećković su ređali promašaje, a zimska akvizicija iz kulskog Hajduka Furtula postigao je pobedonosni gol i nastavio impresivnu seriju pogodaka koju je jesenas stvarao u Srpskoj ligi.

SUPERLIGA - 21. KOLO

Petak

TSC – Rad 0:0

Napredak – Javor 1:1 (0:1)

/Bačanin 75 - Ostojić ag 11/

Proleter – Zlatibor 2:2 (2:2)

/Kovačević 4, Živojinović 32 – Vukić 9, Janjić 43/

Spartak – Bačka 1:0 (1:0)

/Furtula 40/

Partizan - Novi Pazar 4:1 (0:0)

/L. Marković 54, Natho 61 p, Holender 63, Vlajković 87 ag - Kojić 76/

18.30: (2,60) Čukarički (3,10) Vojvodina (2,85)

Subota

13.30: (2,95) Mačva (3,20) Metalac (2,50)

13.30: (2,25) Mladost (3,25) Radnik (3,20)

13.30: (1,80) Voždovac (3,60) Inđija (4,60)

15.30: (8,50) Radnički (4,70) Crvena zvezda (1,38)

*** kvote su podložne promenama

 


tagovi

TSC Bačka TopolaZlatiborBačkaSuperliga SrbijeProleter Novi SadSpartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara