Radnički opet otrov za Partizan! Malo Lalatović, malo Grbić, malo sudije, a najviše očajni crno-beli (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.04.19. | 20:22

Na Čairu 3:1 u derbiju drugog kola plej-ofa

Partizanu odgovara Kup, a Radničkom prvenstvo. Sve što nije uspeo u sredu veče u Humskoj 1, niški superligaš jeste ove nedelje na Čairu, gde je potvrdio da je u borbi za bodove pravi ekspert za uzimanje mere crno-belima. Četiri boda osvojio je tim Nenada Lalatovića u osnovnom delu takmičenja protiv velikog rivala, da bi u drugom kolu plej-ofa potvrdio da septembarskih 2:2 na istom mestu i martovsko slavlje u Beogradu 1:0 nisu slučajnost. Real sa Nišave je u direktnom duelu bio bolji od Parnog valjka „kol’ko vikneš“, što se čak i ne vidi toliko na semaforu – 3:1.

Ruku na srce, do možda odlučujuće prednosti domaćin je stigao uz obilatu pomoć sudija. Ni pomoćnik Srđan Minićšto mu je bila dužnost – ni glavni arbitar Bojan Nikolić nisu videli ili hteli da vide ofsajd poziciju Lazara Ranđelovića, koji je ometao Filipa Kljajića posle demonstracije brzinskih sposobnosti krilnog veziste Petra Grbića, u situaciji koja je vodila pogotku vrednom preokreta na početku drugog dela.

Izabrane vesti

SUPERLIGA SRBIJE, PLEJ-OF, DRUGO KOLO

RADNIČKI NIŠ – PARTIZAN 3:1
/Stojanović 45+4,  Grbić 48, Ranđelović 52 - Ivanović 42/

Niš
Stadion Čair
Sudija: Bojan Nikolić
Žuti karton: Nikodijević (Radnički), N. G. Miletić, Marković (Partizan)

RADNIČKI NIŠ: Ristić – Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević – Bondarenko, Drinčić – Grbić (od 82. Aleksandar Jovanović), Stojanović (od 72. Aleksa Stojanović), Ranđelović – Haskić (od 87. Nikodijević). Trener: Nenad Lalatović.

PARTIZAN: Kljajić – Vulićević, Valijente (od 24. Marković), Ostojić, N. G. Miletić – Smiljanić, Zdjelar, Ivanović, Pantić (od 75. Ndžai) – Nikolić, Rikardo (od 74. Ilić). Trener: Savo Milošević.

Može biti da je baš taj detalj odlučujuće uticao na ishod derbija, ali bi bilo pogrešno ako bi potamneo jednu od boljih Grbićevih partija tokom sezone, pa i više nego pohvalni učinak Lazara Ranđelovića. Njih dvojica se maltene nisu videla pre samo četiri dana na Topčiderskom brdu, ali su večeras kao rakete probijali odbranu ekipe Sava Miloševića i stvarali viškove koji su pre ili kasnije morali da budu valorizovani. Oslonjen na njihovu pobojnost, pasove Nikole Drinčića i ne toliko učinkovitog, ali nezgodnog za čuvanje Nermina Haskića, drugopalsirani tim na tabeli je demonstrirao da mu je posle posle dvostrukog stradanja od večitih potreban oporavak, pa je sve vreme pritiskao poslednju liniju gostiju, uzdrmanu suspenzijama (zbog kartona nisu igrali Vladimir Stojković i Nemanja R. Miletić), a dodatno klecavu posle povrede Marka Valijentea u ranoj fazi sureta.

Grbić je napadao čas po jednoj, čas o drugoj strani, mučio u početku Nemanju G. Miletića, potom i Miroslava Vulićevića, izrastao u junaka trijumfa, iako se nije radovao golu protiv bivšeg kluba. Za razliku od projektila koje su u mrežu Filipa Kljajić slali iskusni Slaviša Stojanović (majstorijom iz slobodnog udarca) i opasni Lazar Ranđelović, samo četiri minuta posle 2:1 pokazavši zbog čega ga je kupio Olimpijakos i da mlada reprezenatcija sa njim u sastavu ima čemu da se nada na Prvenstvu Evrope ovog leta.

Ono što je posebno očaravajuće za tim Nenada Lalatovića - koji je u svemu nadvisio Miloševića - je što ni na 3:1 nije stao, napadao je, želeo još, stvarao šanse, bio opasan, nadahnut i publici na Čairu dao za pravo da se nada da istog rivala može da eliminiše 15. maja na ovom stadionu, u revanšu polufinalu Kupa.

Na suprotnoj strani, Partizan je platio skupu cenu velikom broju rotacija – Milošević što prinudno, što preventivno promenio čak sedmoricu igrača u odnosu na prethodni duel, čuvajući neke od aduta za 160. večiti derbi – pa nije bio ni izbliza opasan kao, na primer, protiv Čukaričkog ili Radničkog. Dugo mu je trebalo da uopšte stvori šansu, prvu pravu pretvorio je u gol Đorđe Ivanović posle divnog pasa Nemanje Nikolića, ali taj detalj – jedini vredan pomena u prvom delu utakmice – malo je za klub slavnog tima i neslavnog trenutka.

gallery

Još bremenitije po Grobare je saznanje da je Danilo Pantić, koji važi za jednog od najvećih kreativaca u timu, potpuno podacio i da nije uradio ništa smisleno, da je gost prvi korner gost izveo tek posle 70. minuta, a poražavajuće je, jednako kao i rezultat, saznanje da pod stare dane igra mora da zavisi od rezerviste Saše Ilića koji je strelcu Ivanoviću stvorio još jedan zicer, ovoga puta bez uspeha...

Vrhunac svega je što je Mladost iz Lučana nešto ranije slavila u Novom Sadu, pa je za petama Partizanu. Razlika je samo bod. Crno-belima "visi" i Evropa.

SRBIJA 1, PLEJ-OF - 2. KOLO

Subota
Čukarički - Crvena zvezda 2:2 (2:2)
/Mudrinski 22, Stojanović 38 - Marin 7, Ben 19/

Napredak - Vojvodina 5:0 (2:0)
/Đorić 7, Ivanović 17, 73, Ilić 52, Ndiaje 86/

Nedelja

Proleter - Mladost Lučani 0:1 (0:0)
/Pejović 67 pen/

Radnički Niš - Partizan 3:1 (1:1)
/Stojanović 45+4, Grbić 48, Ranđelović 52 - Ivanović 42/

FOTO: Star sport


tagovi

Petar Grbić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara