Radnički pojačao konkurenciju među stativama: Stefan Čupić alternativa povređenom Lekoviću

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.10.22. | 11:20

Ugovor sa bivšim članom OFK Beograda i Voždovca do kraja sezone

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Baš kao u prošloj, kragujevački Radnički 1923 nema sreće sa golmanima ni u ovoj sezoni. Stojan Leković, koji je posle odlaska Ognjena Lukića u francuski Rems promovisan u prvog golmana ekipe sa „Čika Dače“, nedavno je zaradio težu povredu kolena, što je rukovodstvo šumadijskog superligaša nateralo da potraže dodatnu opciju među stativama. Izbor je pao na Stefana Čupića, dugogodišnjeg čuvara mreže OFK Beograda, koji je sa Kragujevčanima ugovorio saradnju do kraja sezone.

Izabrane vesti

Čupić je po okončanju saradnje sa Olimpijakosom iz Nikozije bio slobodan u izboru nove sredine. Jedno vreme se dovodio u vezu sa Radničkim iz Niša, potom bio na pragu prelaska u azerbejdžanski Kapaz, ali je taj transfer sticajem čudnih okolnosti propao.

U međuvremenu su u kragujevačkom superligašu sve intenzivnije počeli da razmišljaju o dovođenju još jednog golmana, a 28-godišnji Nišlija nametnuo se kao trenutno najbolja dostupna opcija na tržištu. Ubrzo je iniciran kontakt, koji je pretočen u dogovor o saradnji.

Čupić je osim OFK Beograda, u kome je proveo čitavu deceniju, što u prvom timu, što na pozajmicama, branio još i za Voždovac, norveški Sarpsborg, jermenski Ararat i Olimpijakos iz Nikozije. Prošao je sve mlađe selekcije Srbije i bio član omladinske reprezentacije koja se okitila zvanjem prvaka Evrope 2013.

Kragujevački superligaš je u letnjem prelaznom roku već angažovao jednog čuvara mreže, veterana Željka Kuzmića, koji se od dolaska na „Čika Daču“ samo jednom našao u protokolu, i to na kup utakmici protiv IMT-a.

 




tagovi

Radnički KragujevacStefan ČupićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara