(©Starsport)
(©Starsport)

Radnički sprema revanš Zmajevima: Poraz sa Krova motiv više

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.02.23. | 09:16

Trener Joksimović ne može da računa na golmana Stojana Lekovića i Brazilca Evandra da Silvu.

Nakon mesec i po dana brušenja forme za nastavak sezone u Mozzart Bet Superligi Srbije došao je trenutak da fudbaleri Radničkog 1923 sve ono na čemu su naporno radili tokom zimskog pripremnog perioda testiraju u praksi. Kragujevčani će u prvoj utakmici prolećnog dela šampionata na stadionu „Čika Dača“, ugostiti sedmoplasirani Voždovac (13.00), za kojim zaostaju šest bodova.

Mnogo toga se izdešavalo u taboru kragujevačkog superligaša tokom tromesečnog predaha u prvenstvu, počev od odlaska nekolicine veoma bitnih igrača na čelu sa kapitenom Nemanjom Tomićem, zatim angažovanja nekoliko zvučnih pojačanja, kao što su Milan Mitrović i Luka Milunović, ali i problemi sa virusom i povredama igrača tokom boravka u Antaliji koji su pokvarili generalnu sliku kada je reč o pripremnom periodu.

Izabrane vesti

„Pripremni period, nažalost, nije protekao u skladu sa našim očekivanjima, s obzirom na to da smo tokom boravka u Antaliji imali velikih problema sa virusom i povredama igrača. Takođe, bilo je i nekih neplaniranih odlazaka fudbalera, koje smo, po mom mišljenju, uspešno nadomestili dovođenjem nekoliko zaista kvalitetnih pojačanja. Smatram da spremno dočekujemo start prolećnog dela prvenstva i nadam se da ćemo biti za nijansu bolji nego jesenas“, istakao je u svom osvrtu na prethodni period priprema šef struke Radničkog 1923 Dejan Joksimović.

Već na samom startu prolećnog dela sezone Kragujevčane očekuje duel sa jednim od glavnih konkurenata u borbi za plej-of, ekipom Voždovca, koja je jesenji deo sezone završila sa šest bodova prednosti u odnosu na tim iz srca Šumadije. Popularni Zmajevi su tokom zimske pauze takođe renovirali igrački kadar, doduše ne u tolikoj meri kao Šumadinci, ali je dovoljno napomenuti da su ostali bez trojice standardnih prvotimaca, Stefana Hajdina, Miloša Milovića i Stefana Purtića.

Pojačanja za prolećni deo šampionata tim iz Zaplanjske ulice pronašao je u dvojici povratnika iz inostranstva, Damjanu Daničiću i Aleksi Matiću, doskorašnjem prvotimcu Radnika iz Surdulice Predragu Mediću, kao i slovenačkom internacionalcu Harisu Kadriću, koji je minule jeseni predvodio napad Kolubare iz Lazarevca.

„Voždovac je mlada, talentovana i veoma organizovana ekipa u svom fazama igre. Samim tim je jasno da nas očekuje još jedna teška i zahtevna utakmica u kojoj moramo da pružimo svoj maksimum kako bismo došli do tri željena boda. Potrudićemo se da istaknemo neke naše vrline i prednosti u odnosu na ekipu Voždovca i verujem da će nas to, uz podršku publike, dovesti do pozitivnog rezultata u sutrašnjoj utakmici“.

Crveni su u dosadašnjih devetnaest prvenstvenih kola pretrpeli osam poraza, a jedan od njih nanela im je upravo ekipa Voždovca, koja je jesenas slavila na Krovu pogotkom Nikše Vujanovića u devedesetom minutu utakmice.

„Evidentno je da su se u odnosu na tu jesenju utakmicu na Krovu obe ekipe u međuvremenu dosta promenile. Naravno, taj nesrećan poraz samo može da predstavlja motiv više za nas da dođemo do pobede u predstojećem susretu“.

U pozitivan ishod duela sa voždovačkim Zmajevima veruje i novi kapiten Radničkog 1923 Miloš Vidović, koji se nada i značajnoj podršci navijača sa tribina stadiona „Čika Dača“.

„Voždovac je ekipa koja je ostvarenim rezultatima u prvom delu sezone zaslužila maksimalan respekt. O kvalitetu njihovog tima dovoljno govori podatak da su nedavno imali trojicu ili četvoricu igrača u sastavu reprezentacije Srbije na prijateljskoj utakmici protiv selekcije SAD. Što se nas tiče, spremni smo i orni da uspešno odgovorimo prvom izazovu u prolećnom delu takmičenja. Dosta će nam naravno značiti i podrška naših navijača i ta njihova energija sa tribina. Nadam se da će nas poslužiti vremenski uslovi i da će tribine stadiona „Čika Dača“ biti ispunjene u zavidnom broju, a na nama je da učinimo svoj deo posla i pobedom obradujemo naše verne pristalice“, poručuje iskusni fudbaler sredine terena.

Izvesno je da trener Joksimović za prolećnu premijeru protiv Voždovca neće moći da računa na prvog čuvara mreže Stojana Lekovića, koji je tek nedavno počeo sa laganim treninzima nakon operacije kolena. U timu verovatno neće biti ni Brazilca Evandra da Silve koji je doživeo težu povredu ramena tokom boravka u Antaliji, dok bi svi ostali igrači trebali da budu u konkurenciji za duel sa Zmajevima.

MOZZART BET SUPERLIGA, 20. KOLO

Petak

Kolubara - Radnik Surdulica 1:0 (1:0)

/Milićević 31/

Subota

13.00 (2,40) Radnički 1923 (3,10) Voždovac (3,20)

14.00 (1,85) Radnički Niš (3,50) Mladost Lučani (4,40)

16.00 (1,20) Crvena zvezda (6,75) Vojvodina (14,00)

18.00 (3,50) Spartak (3,35) Čukarički (2,15)

Nedelja

14.30 (10,00) Napredak (4,70) Partizan (1,35)

16.30 (3,35) Novi Pazar (3,20) TSC (2,20)

18.30 (2,40) Mladost GAT (3,10) Javor (3,20)



tagovi

Radnički Kragujevacfk voždovacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara