Pogodak Stefana Miloševića sa penala (©Starsport)
Pogodak Stefana Miloševića sa penala (©Starsport)

Radnički u 92. predao fenjer Bačkoj, Spartak s kreča srušio Rad, Gordićeve parade u Užicu

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.12.20. | 15:56

Gosti se gostili

Treća uzastopna pobeda Spartaka na strani, vredna pobeda Mačve u borbi za opstanak u Užicu, te remi pobeda Radničkog na gostovanju kod OFK Bačke posle gola u 92. minutu meča za početak 19. kola Superlige. Uz naravno rutinski trijumf Partizana nad ekipom Mladosti, ali o tome u odvojenom tekstu.

Ovde krećemo od Spartaka, kome je pobedu na Banjici doneo pogodak Stefana Miloševića sa penala u 35. minutu meča. Tukao je zlatni Orlić sa Novog Zelanda po sredini gola Damira Kahrimana nakon što se učinilo da je lopta pogodila u ruku jednog Radovog defanzivca.

Izabrane vesti

Rad je u nastavku mogao do izjednačenja, u stvari morao je, ali je Martin Novaković potpuno neometan sa peterca tukao pravo u jednog igrača subotičkog tima na gol-liniji, pa je Spartak ipak stigao do bodova koji znače da na zimsku pauzu ide sa realnim snovima o novom izlasku na evropsku scenu, mada je o tome još rano pričati.

Tome su se nadali i u Nišu, ali Radnički ne izgleda kao tim kadar da se porve za sam vrh tabele. Mada je ekipa Vladimira Gaćinovića treba da bude presrećna sa kakvim učinkom ide na odmor, pošto je posle uspeha u sudarima sa Radom i Zlatiborom vezala i treću pobedu. I to na kakav način: golom u 92. minutu sudijske nadoknade na gostovanju kod OFK Bačke – 2:1.

Uroš Đuranović je već u četvrtom minutu meča doveo Nišlije do vođstva, ali su u drugom poluvremenu poremetili centaršutevi Stefana Jovanovića poremetili goste. Kapiten OFK Bačke je naime iz prekida saigrače gađao u trepavicu. Jedno takvo ubacivanje je u 63. minutu na suprotnoj stativi zahvatio Luka Ratković i pretvorio ga u pogodak za ispostavilo se konačnih 1:1. A moglo je možda da bude i 2:1 za Bačku, pošto su posle još jedne Ratkovićeve lopte iz slobodnog udarca domaći imali dva zicera, ali su prvi put tukli u golmana Milorada Kojića, a zatim u stativu i tako preuzeli superligaški fenjer.

I onda kazna, baš pred sam kraj, Aleksa Milojević je uspeo da ukroti udarce Nenada Gavrića i Filipa Kasalice, ali kako nije bilo reakcije saigrača iz poslednje linije dobio je Radnički i treću šansu u istom napadu, još jedan superligaški veteran Nemanja Kojić bio je precizan i gosti su odneli tri boda za Čair.

Najviše uzbuđenja je ipak bilo tamo gde se najmanje očekivalo. Zlatibor i Mačva su naime u dosadašnjem toku sezone istakli jasnu kandidaturu za ekspresan povratak u Prvu ligu Srbije, ali su se danas pristojno “dohvatili“ na stadionu pod Beglukom. Na kraju samo 1:0 za Mačvu posle gola rezerviste Stefana Mihajlovića udarcem o stativu sa 18 metara.

Međutim, treba reći da je rezultat komotno mogao da bude i 4:4, jer su i Zlatibor i Mačva imali sijaset prilika za gol, ali je nedostajalo koncetracije u završnici. Mačvi je dosta pomoglo i to što je među stativama imao Miloša Gordića, koji se istakao sa nekoliko vrlo dobrih intervencija, pa su Šapčani, nekoliko dana posle odlaska Dragana Aničića sa klupe, pobegli sa začelja tabele i tamo ostavili usamljenu OFK Bačku.

SUPERLIGA - 19. KOLO

Sreda

Partizan – Mladost 4:0 (3:0)

/Asano 22, Natho 42pen, Obradović 59, Marković 84/

Rad – Spartak 0:1 (0:1)

/Milošević 35pen/

Zlatibor – Mačva 0:1 (0:0)

/Mihajlović 58/

OFK Bačka – Radnički Niš 1:2 (0:1)

/Ratković 63 - Đuranović 4, Kojić 92/

16.00: (1,65) Napredak (3,70) Novi Pazar (5,70)

16.00: (2,55) Javor (3,25) Voždovac (2,80)

16.00: (2,70) Radnik (3,10) Čukarički (2,75)

16.00: (15,0) Metalac (8,50) Crvena zvezda (1,15)

Četvrtak

13.00: Inđija - TSC

15.00: (1,50) Vojvodina (4,00) Proleter (7,25)

*** kvote su podložne promenama


 


tagovi

Nemanja KojićOFK BačkaKK Zlatibor Čajetina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara