Slavko Perović (Foto: FK Radnički 1923)
Slavko Perović (Foto: FK Radnički 1923)

Radnički u Surdulici bez osmorice, Perović rezigniran: Ovo nema smisla, drugima odlagali, nama krate pauzu

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.10.21. | 08:30

"Dok su neki drugi klubovi bili u prilici da odlažu svoje utakmice iz raznoraznih razloga, mi smo eto došli u situaciju da nam reprezentativna pauza bude skraćena za tri-četiri dana", poručio je sportski direktor Radničkog iz Kragujevca

Počinje borba za Kup Srbije, a u šesnaestini finala sastaju se kragujevački Radnički i Radnik iz Surdulice (14.00). Sastav sa Čika Dače na gostovanje putuje desetkovan, kako zbog povreda, tako i bolesti i virusa korona. Zbog svega su u klubu prilično razočarani odlukom da se reprezenentativna pauza za povratnika u Superligu skrati zbog obaveza u kupu.

Radnički je vezao dva poraza. Posle trijumfa protiv Voždovca i Novog Pazara ostao je bez bodova u sudarima sa Metalcem i Kolubarom. Radnik je u još slabijoj formi, nanizao je pet utakmica bez trijumfa (jedan remi). Ove dve ekipe već su delile megdan u tekućoj sezoni, kada je Radnik početkom avgusta slavio na Čika Dači.

Izabrane vesti

14.00: (1,95) Radnik (3,45) Radnički K. (4,00)

Na teren u Surdulici neće istrčati povređeni Aleksandar Varjačić, Nemanja Tomić, Marko Mirić, Momčilo Rašo i Miloš Brnović. Van stroja je i Uroš Arsenijević zbog upale grla, dok su Đorđe i Saša Jovanović pozitivni na virus korona. Pokraj aut linije neće biti ni trenera Vladimira Radenkovića, koji je takođe pozitivan na Kovid 19, a kako stoje stvari ni njegovih najbližih saradnika Gorana Isidorovića i Vujadina Radenkovića, koji takođe imaju određene zdravstvene tegobe.

Tako se ne konferenciji za medije pred duel u okviru kupa javnosti obratio sportski direktor Kragujevčana Slavko Perović, koji nije krio nezadovoljstvo odlukom o promeni termina.

"Dok su neki drugi klubovi bili u prilici da odlažu svoje utakmice iz raznoraznih razloga, mi smo eto došli u situaciju da nam reprezentativna pauza bude skraćena za tri-četiri dana, što mislim da nema nikakvog smisla. Ipak, zbog same veličine našeg kluba i ogromnog poštovanja prema Fudbalskom savezu Srbije nismo želeli da povlačimo neke radikalne poteze i tražimo odlaganje sutrašnje utakmice, iako smo imali i više nego valjane razloge za tako nešto. Odlazimo u Surdulicu sa mešovitim timom, ali odlučni u nameri da pokažemo karakter u ovom veoma teškom trenutku. Sigurno je da će svi igrači koji sutra budu istrčali na teren dati svoj maksimum i da će dostojno reprezentovati ovaj klub".

Zbog silnih kadrovskih problema, šansu da se dokažu dobiće mladi fudbaleri. Tako bi u Surdulici debi u prvom timu trebalo da upiše talentovani Andreja Ristić, najbolji strelac omladinske selekcije kragujevačkog kluba u Omladinskoj ligi Srbije.

"Očekuje nas teško gostovanje ekipi Radnika iz Surdulice, sa kojom smo već imali priliku da odmerimo snage u prvenstvenoj utakmici na “Čika Dači”. Dobro smo upoznati sa svim njihovim kvalitetima, spremamo se najbolje što možemo i daćemo sve od sebe da zabeležimo pozitivan rezultat u sutrašnjoj utakmici. Izuzetno mi je drago što mi se pruža prilika da debitujem za prvi tim, to je nešto o čemu sanjam od svog dolaska na “Čika Daču” i potrudiću se da opravdam ukazano poverenje stručnog štaba", izjavio je Ristić.

KUP SRBIJE – ŠESNAESTINA FINALA (JEDAN MEČ)

Sreda

14.00: (1,95) Radnik (3,45) Radnički K. (4,00)

16.30: (1,08) Partizan (12,0) Trajal (23,0)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup SrbijeRadnički KragujevacRadnikRadnik SurdulicaSlavko Perović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara