Nikola Andrić (©Starsport)
Nikola Andrić (©Starsport)

Radnički za produžetak nade priziva 18. jul, Novi Pazar traži slamku spasa u Lazarevcu

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.04.22. | 08:49

Nastavljaju se borbe za opstanak u Superligi Srbije

Prvi dan trećeg kola plej-auta u domaćem prvenstvu donosi duele Kolubara - Novi Pazar (16.00) i Mladost Lučani - Radnički Kragujevac (18.30).

Gostima su bodovi mnogo potrebniji, posebno fudbalerima Novog Pazara koji su se ponovo u novijoj istoriji našli pod sumnjom u nameštanje utakmica. Iz kluba je saopšteno da nema govora o učestvovanju petorice njihovih igrača u mutnim radnjama vezanim za okršaj sa Radnikom iz Surdulice 11. aprila ove godine i izrazili su sumnju da je pomenuta tvrdnja zapravo pritisak da se njihovom klubu oduzmu bodovi kako bi i definitivno ispao iz lige.

Izabrane vesti

Novi Pazar je pet kola pre kraja pretposlednji sa bodom više od Metalca, a dva manje od Proletera i Radničkog iz Kragujevca, koji su na pozicijama koje donose baraž sa trećim i četvrtim iz Prve lige. Bezbedna zona plavo-belima trenutno je udaljena šest bodova i jasno je da ako danas ne pobede u Lazarevcu, šanse za direktnim ostankom u ligi biće svedene na minimalne.

Dodatno otežavajuća okolnost po tim Tomislava Sivića je činjenica da su oba puta ove sezone izgubili od Kolubare. U februaru, kod kuće 1:2, a u septembru prošle godine u Lazarevcu 0:3.

"Lepo je sada posle dve dobijene utakmice protiv Metalca i Radničkog u Kragujevcu i svi smo srećni, ali jednostavno nemamo vremena za slavlje. Čeka nas teška utakmica protiv Novog Pazara, koji je ekipa u nekom igračkom uzletu i zadnjih nekoliko utakmica pravi dobre rezultate i dobro igra, tako da imamo težak ispit sutra. Malo smo emotivno potrošeni posle ove dve pobeđene utakmice i treba prikupiti snagu i uozbiljiti ekipu da sutra pokažemo da nije ovo slučajno", izjavio je trener Kolubare Veroljub Dukanac, koji je uoči plej-auta preuzeo tim od smenjenog Dejana Đurđevića.

U nešto boljoj poziciji od Novog Pazara je kragujevački Radnički, koji će u Lučanima pokušati da pobedom prebaci pritisak na Spartak. Subotičani su prvi iznad crte, a od ekipe Nenada Lalatovića imaju četiri boda više. Spartak u četvrtak dočekuje Proleter, a kako su Novosađani poravnati sa Kragujevčanima i takođe se nadaju da bi mogli da izbegnu ispadanje ili baraž, na Čika Dači prizivaju septembar prošle godine, kada su gosti pobedili 2:1.

U prilog Radničkom ide to što Mladost ima čak sedam bodova više i, bar trenutno, ne mora da brine o superligaškom statusu za sledeću sezonu. Takođe, na otvaranju sezone 18. jula Radnički je slavio u Lučanima 1:0, pogotkom Marka Mirića u 90. minutu, pa veruju gosti da bi tri boda ponovo mogla biti njihova. Doduše, Lalatović ističe da bi bio zadovoljan i bodom.

"Idemo u goste jednoj od najkvalitetnijih ekipa u plej-autu, kojoj je, po mom mišljenju, mesto u plej-ofu. To je ekipa koja u svojim redovima ima iskusne superligaške igrače, koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Odlični su u tranziciji, konstantno napadaju prostor i jako su dobri u duel igri. Za nas ova utakmica dolazi u ne baš idealnom trenutku, s obzirom na nedavni poraz od Кolubare, ali mislim da su se moji igrači dozvali pameti i da nam se greške iz prethodne dve utakmice neće ponoviti. Biće sigurno teško suprotstaviti se ekipi takvog kvaliteta kao što je Mladost, ali svakako da u Lučane ne idemo sa 'belom zastavom', već sa namerom da damo sto odsto svojih mogućnosti kako bismo ostvarili što je moguće bolji rezultat, a to je sve osim poraza", naveo je Lalatović i dodao da će njegov tim u Lučanima biti bez povređenih Marka Gajića i Saše Jovanovića.

SUPERLIGA PLEJ-AUT, 3. KOLO

Utorak

16.00: (2.80) Kolubara (3.10) Novi Pazar (2.50)

18.30: (2.10) Mladost Lučani (3.10) Radnički Kragujevac (3.50)

Četvrtak

16.00: Radnik - Metalac

18.05: Spartak - Proleter



tagovi

Radnički KragujevacSuperliga SrbijeFK Novi PazarMladost LučaniKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara