Nikola Bogdanovski i Takuma Asano (©Starsport)
Nikola Bogdanovski i Takuma Asano (©Starsport)

Radnik ostao bez desnog krila, poker povratnika u Novi Pazar kompletirao Bogdanovski

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.08.22. | 19:22

Posle dve godine vraća se u grad kraj Jošanice

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara) 

Aktivnosti Novopazaraca u brojnim prelaznim rokovima podrazumevale su i angažovanja poznatih lica, koja su u jednom ili više prethodnih mandata ostavili dobar utisak kraj Jošanice.  

Izabrane vesti

Takav trend je i ovog leta, kada su plavi dres ponovo zadužili ofanzivni vezista Miloš Mijić i desni bek Periša Pešukić, a u rodni grad se iz Partizana preko Zemuna vratio talentovani čuvar mreže Lazar Slavković, ranije golman lokalnog Rasa.

Poker povratnika kompletirao je desnokrilni fudbaler iz Severne Makedonije - Nikola Bogdanovski, do danas prvotimac Radnika, u koji je pre dve godine otišao upravo iz Novog Pazara i gde mu je jedno vreme saigrač bio sunarodnik Zoran Danoski, s kojim će ponovo deliti svlačionicu. 

Bogdanovski (23) se obavezao na dvogodišnju vernost Plavima sa Džaizkoim arene, čije su misli posle vezanih minimalaca protiv Partizana kući i TSC-a na strani okrenute duelu sa Radničkim u Nišu zakazanim za petak. 

Ovog leta Bogdanovski je igrao na svih pet utakmica za Surduličane, a poverenje su mu tokom ukupno 178 minuta ukazala trojica trenera koja su od početka sezone vodila najjužnijeg člana Mozzart Bet Superlige - već nakon dva kola smenjeni Aleksandar Linta, Nikola Stojanović kao prelazno rešenje i sadašnji kormilar Dragan Radojičić

Dugogodišnji reprezentativac južnih suseda u mlađim selekcijama, sa juniorskim stažom u Partizanu, za Radnik je nastupio na 72 utakmice, uz učinak od dva gola i šest asistencija. 

U redove Pazaraca, koji su ga dobro upamtili još dok je branio boje Bežanije, prvi put je stigao iz Žarkova u zimu 2020, a u toj prvoligaškoj polusezoni skraćenoj za plej-of i plej-aut zbog koronavirusa zabeležio je asistenciju na pet odigranih mečeva.



tagovi

Nikola BogdanovskiFK Novi PazarRadnik SurdulicaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara