Radnik penalima stigao do pobede, ali ostao u zoni ispadanja

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.05.23. | 20:00

Surduličani realizovali dva jedanaesterca i savladali Kolubaru (2:1)

Očigledno rasterećeni i ne preterano koncentrisani gosti su dva puta poklanjali rivalu priliku da stekne prednost što su Radulović i Kunić umeli da iskoriste i donesu dragocene bodove Radniku (2:1). Pobedom na domaćem terenu Surduličani su ostali u trci za opstanak, ali u podređenom položaju i sa pretposlednje pozicije, te im ni trijumf u gostima Spartaku neće garantovati opstanak.

Pod imperaivom pobede domaćin je znatno agiljnije ušao u susret, a Andrija Radulović, najraspoloženiji u redovima Radnika, već je u 15. minutu stavio na muke protivničku odbranu, odnosno Srđana Kočića koji ga je u prodoru zaustavio prekršajem u kaznenom prostoru. Arbitar Radaković nije imao dileme , pokazao je na belu tačku, a odgovornost je preuzeo upravo hitri krilni napadač na pozajmici iz Crvene zvezde i hladnokrvnim udarcem doneo vođstvo Surduličanima.

Izabrane vesti

Odgovor Kolubare čekao se samo 11 minuta, a ređirao ga je Damir Sadiković fenomenalnim slobodnim udarcem neodbranjivo šutiravši iskosa sa više od 20 metara. Individualna bravura fudbalera Kolubare ispostavila se kao jedna od malobrojnih situacija u kojima su gosti stavljali na iskušenje Stefana Ranđelovića o čemu na najbolji način govori podatak da su lazarevčani samo još jednom do kraja sureta gađali u okvir gola.

Činjenicu da su bili konkretniji rival fudbaleri Radnika još jednom su naplatili u 47. minutu, a golu u ranoj fazi drugog dela utakmice prethodila je nova greška Kolubare. U prodoru po levom boku Ranka Jokića je prekršajem zaustavio Vanja Ilić i tako omogućio Surduličanima da drugi put dođu do vođstva. Ovaj put odgovornost je preuzeo Petar Krunić i postigao gol za, kako se kasnije ispostavilo, konačnih 2:1.

Gol prednosti bio je povod za Surduličane da podignu gard, ali su i kao takvi bili konkretniji od rivala, što su mogli da naplate u završnici susreta kada je Ilija Milićević katastrofalno reagovao i poklonio loptu Surduličanima. Usledio je udarac Milana Makarića koji je završio u mreži rivala, ali je ofsajd od nekoliko centimetara ustanovljen VAR analizom sprečio povratnički prvenac napadača.

Sa 34 boda, koliko ima i Javor, Radnik je ostao na pretposlednjoj poziciji, dok su za samo bod bolji Radnički Niš i Mladost iz Lučana, te Surduličani na gostovanju Spartaku iz Subotice u poslednjem kolu imaju imperativ pobede. Zavisno od ostalih rezultata, Radnik čak i uz pobedu u poslednjem kolu mogao da ispadne ili ode u baraž, dok je u teoriji moguće i da obazbedi opstanak.

RADNIK - KOLUBARA 2:1 (1:1)

/Radulović 16p, Kunić 47p, - Sadiković 27/

Sudija: Nikola Radaković

Žuti kartoni: Rustemović, Jokić, Vukliš, Milić, Lazić, Ranđelović (Radnik), Ilić, Kočić, Đuranović, Ćosić, Sadiković.

RADNIK (3-4-3): Ranđelović 6,5 - Abubakar 6,5, Bondarenko 6,5, Stevanović 6,5 - Lazić, Subotić 6 (od 67. Duronjić 6), Rustemović 6 (od 87. Bogdanović -), Jokić 7 - Radulović 7,5 (od 87. Oreščanin -), Kunić 7 (od 67. Makarić 6), Dražić 6 (od 83. Stojanović -).

KOLUBARA (4-3-3): Popović 6 - Ćosić 6 (od 71. Bagarić 6), Milićević 5, Bakić 6, Tatomirović 6 (od 56. Vukušić 5,5) - Sadiković 6,5, Milojević 6 (od 71. Simović 6), Kočić 5 - Ilić 5, Đuranović 5,5, Đokić 5,5.

Igrač utakmice: Andrija Radulović

MOZZART BET SUPERLIGA

PLEJ-AUT, 36. KOLO

Javor - Mladost L 0:1 (0:1)

/Jojić 83/

Mladost NS - Napredak 0:0

Radnički Niš - Spartak 0:1 (0:1)

/Hrstić 14/

Radnik - Kolubara 2:1 (1:1)

/Radulović 16p, Kunić 47p - Sadiković 27/



tagovi

Radnik SurdulicaRadnikKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara