MIlovanović (©Starsport)
MIlovanović (©Starsport)

Radnik prebrinuo sve brige, igraće se Superliga u Surdulici i na jesen

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.05.22. | 16:55

Tim Dušana Đorđevića bolji od Spartaka – 2:0

Lakše se diše u Surdulici. Borba za opstanak, u koju je Radnik upao, jer mu je plej-of izmakao za dlaku, danas je skoro završena trijumfom kod kuće nad Spartakom.

Bio je to okršaj dva tima koja se bore da prežive u Superligi, da i naredne sezone budu deo elite. Radnik je iskoristio prednost domaćeg terena i prilično rutinski, bez problema matirao Subotičane i ostavio ih na žeravici pred završna tri kola – 2:0.

Izabrane vesti

Radnik je prekinuo niz od tri uzastopna remija. I generalno je kralj nerešenih rezultata ove sezone sa čak 15 utakmica na kojima su se bodovi podelili. Ali, ovog puta, kada je trijumf bio imperativ, da bi se izbegla bilo kakva drama u finalnih 270 minuta sezone, Surduličani su odigrali odlično.

Od prvog minuta tim Dušana Đorđevića je bio bolji rival, pitao se za sve na terenu, ugrožavao gol Subotičana, a relativno brzo je i došao do gola. Najbolji strelac ekipe Uroš Milovanović je još jednom pokazao da je prava „leteća tvrđava“, da u Superligi malo ima igrača koji igraju glavom kao on. Igrao se 19. minut kada je poslao loptu u mrežu Spartaka i usmerio utakmicu na vodenicu domaćeg tima.

Subotičani su imali dve prilike preko Bijelovića, a kada su one otišle u nepovrat, posle toga gotovo da nisu čestito zapretilo sastavu iz Surdulice.

Radnik je postigao drugi gol sredinom drugog poluvremena, koji je VAR poništio zbog minimalnog ofsajda, ali to nije zaustavilo plave, Janjić je posle maestralne akcije lukavo savladao Dubljanića za konačnih 2:0.

Radniku su do kraja sezone ostala dva vezana gostovanja, protiv Mladosti i Novog Pazara, a onda i meč sa Kolubarom kod kuće, dok Spartak, sada u vrlo nezavidnoj situaciji, ima u rukama adut da naredne dve utakmice igra na svom terenu, protiv Kolubare i Radničkog iz Kragujevca, dok će u poslednjem kolu ići u Lučane.

SUPERLIGA - PLEJ-AUT

Ponedeljak

Radnik - Spartak 2:0 (1:0)

/Milovanović 19, Janjić 75/

17.05 (2.15) Proleter (3.05) Metalac (3.50)



tagovi

Radnik SurdulicaSpartak SuboticaSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara