(©MN Press)
(©MN Press)

Radnik žrtvovao Kup, Ivanović odveo Čukarički u polufinale

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 17:53

Surduličani igrali gotovo sa rezervnim timom

Procena u Radniku je bila da treba sve snage baciti na borbu za opstanak, te da ne treba trošiti snagu u Kupu Srbije. Iako su Surduličani stigli do četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja, danas su, maltene, digli ruke od njega, pošto su na Čukarički izveli gotovo rezervni sastav.

Nisu ni Brđani izašli sa najjačih 11, ali jesu sa dovoljno dobrim timom da golom Đorđa Ivanovića trasiraju put do polufinala Kupa Srbije – 1:0.

Izabrane vesti

Ako nešto ima dobro za Radnik posle ovog meča, to je sačuvan gro najjačih snaga za duel u Lučanima u Mozzart Bet Superligi, kao i povratak na teren Vuka Mitoševića, koji nije igrao od prošle sezone, kada je doživeo težak prelom noge. U poslednjih nekoliko prvenstvenih kola bio je na klupi, dok je danas dobio priliku da igra u startnoj postavi i da nosi kapitensku traku.

U utakmici bez mnogo šansi Čukarički je poveo iz prve prilike. Na centaršut Stojanovića uspeo je Ivanović da uhvati volej i da pogodi prečku, ali mu je Lučić odigrao glavom povratnu loptu, a on potpuno sam na dva metra od gola je takođe glavom poslao fudbal u mrežu.

Najbolju priliku za izjednačenje Radnik je imao u finišu prvog poluvremena, Velikić je pobegao s centra odbrani Brđana, izašao sam na golmana Belića, koji je uspeo da mu odbrani udarac.

Tek posle sat vremena trener Radnika Slavoljub Đorđević je počeo da ubacuje na teren jače snage, pa je tako dao priliku Makariću, Raduloviću i Subotiću. Imali su domaći dobru priliku u 54. minutu, lopta ipak nije završila u golu.

A, Luka Adžić je na drugoj strani imao zicer u 65. minutu da stavi tačku na utakmicu, međutim, Vukadinović je bio bolji u situaciji „jedan na jedan“.

Poslednja prilika na utakmici bila je u 89. minutu kada je Tomović pogodio prečku Radnikovog gola. 

RADNIK – ČUKARIČKI 0:1 (0:1)

/Ivanović 14./

Stadion: u Surdulici.

Sudija: Jovan Šegrt

RADNIK: Vukadinović – Hodžić, Bondarenko, Abubakar, Jokić - Oreščanin, Mitošević, Milić – Velikić (od 64. Radulović), Duronjić (od 68. Subotić), Kunić (od 64. Makarić).

ČUKARIČKI: Belić – Rogan, Pankov, Gajić, Serafimović – Sisoko, Miladinović – Ivanović (od 65. Adžić), Stojanović (od 65. Tomović), Lučić (od 93. Kovačević) – Aganspahić (od 65. Spasojević).

KUP SRBIJE - ČETVRTFINALE

Sreda:

Napredak - Crvena zvezda 2:4 penali - 0:0

Četvrtak:

Radnik - Čukarički 0:1 (0:1)

/Ivanović 14/

TSC - Novi Pazar 4:0 (2:0)

/Vukić 17, 63, L. Ilić 34, 74/

18.30: (3,35) Radnički Niš (3,25) Vojvodina (2,10)



tagovi

RadnikČukaričkiKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara