Radovan Ćurčić pomoćni trener Partizana

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.19. | 20:16

On će asistirati Savu Miloševiću na klupi crno-belih

Vesti se nižu jedna za drugom. Prva kaže - Savo Milošević je novi trener Partizana. A druga - pomagaće mu bivši selektor Srbije Radovan Ćurčić!

Bukvalno tektonski poremećaj u Humskoj ove večeri. Očekivalo se već danima da će Zorana Mirkovića, odnosno Žarka Lazetića, na klupi Partizana zameniti Ilija Stolica, ali posle propalih pregovora kockica je pala na Miloševića. Uz njega u Humsku stiže i Ćurčić

Ćurčić je trenersku karijeru prvo počeo u Javoru iz Ivanjice, da bi kasnije preuzeo Borac iz Čačka pa ponovo sedeo na klupi Javora. Od 2010. godine je bio u stručnom štabu reprezentacije Srbije. Bio je potom prvo selektor mlade reprezentacije 2013/2014 godine, a od 2014. do 2016. bio je na klupi A tima.

Izabrane vesti

Posle odlaska iz reprezentacije, Ćurčić je sedeo na klupi Muangtonga na Tajlandu, a sada bi ovo sve značilo njegov povratak u srpski fudbal.

Inače, Milošević i Ćurčić dolaze na klupu Partizana u vrlo nezgodnoj situaciji po crno-bele. U Superligi Partizan drži treće mesto sa 51 osvojenim bodom. Radnički iz Niša ima 68 bodova (17 više), a Crvena zvezda 75 (24 boda više od crno-belih).

Najveći uspeh Radovan Ćurčić ostvario je kao selektor mlade reprezentacije (igrači do 21 godine) Srbije kada je u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo u Češkoj (2015), eliminisao aktuelnog prvaka Evrope Španiju. Srbija je posle remija u prvom meču (0:0) priredila senzaciju u Kadizu, slavila 2:1 i tako kod kuće ostavila Crvenu furiju.

Posle odlaska Dika Advokata, Ćurčić je promovisan u selektora najboljeg nacionalnog tima, odakle je otišao 2016. godine.

Foto: Star Sport


tagovi

Radovan ĆurčićSavo Milošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara