©Starsport
©Starsport

Radulović rastužio školske drugare i ostavio Radnik u eliti: Vukičevićeva greška srušila snove Grafičara

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.06.23. | 17:57

Surduličani iskoristili poklon štopera gostiju i stigli do pobede (2:0) vredne opstanka u Mozzart Bet Superligi

Posle remija u Beogradu (1:1) bilo je jasno da će susret pred surduličkom publikom i pitanje člana Mozart Bet Superlige u naredno sezoni odlučiti nijanse, a tas na vagi koji je prevagnuo u korist Radnika i srušio snove Grafičara ispostavila se greška gostiju u 37. minutu kada je posle greške Vukičevića Guteša bio načinio prekršaj za najstrožu kaznu kojiu je posle trominutne VAR provere Andrija Radulović pretočio u gol vredan opstanka u eliti koji je povratničkim prvencem ukrasio Milan Makarić u 89. minutu za konačnih 2:0.

Trenutak nepažnje i neiskustvo rivala Surduličani su umeli surovo da kazne. Taras Bondarenko je poslao loptu u prostor, delovao je centaršut kroz sredinu kao lak posao za Alekseja Vukičevića, ali je mladi štoper umesto da okloni opasnost loptu glavom spustio iza sebe u želji da je odloži za Ivana Gutešu. Do spore lopte pre golmana Grafičara stigao je Borko Duronjić i iznudio jedanaesterac, dok je siguran sa bele tačke bio Radulović. Najbolji igrač Surduličana u polusezoni na izmaku preuzeo je odgovornost i rutinski savladao klasića iz Zvezdine škole i istovremeno značajno udaljio nekadašnje saborce od ostvarenja sna koji je tinjao do 89. minuta i pogotka iskusnog centarfora.

Izabrane vesti

Po terenu koji i nije dozvoljavao preterano atraktivnu igru rivali su se opredelili na strpljivo vrebanje prilike, te su pre Radulovićevog gola najozbiljnije pretili Borko Duronjić i David Petrović. Pokušaji na obe strane ispostavili su se nedovoljni da donesu promenu rezultata, iako je pretnja beka Grafičara posle kornera bila povod da Stefan Ranđelović demonstrira golmanske kvalitete i izmami aplauze domaće publike.

Gol zaoastatka bio je povod Grafičaru da konkretnije potraži put do mreže rivala, a najbolju priliku gosti su imali u 66. minutu kada su na centaršut sa desnog boka na drugoj stativi jedan drugome zasmetali Vukičević i Đurić. Usled nesporazuma štoperskog tandema propala je prilika da Beograđani dođu do iznenađenja iako bi i u slučaju bolje reakcije usledila VAR analiza usled potencijalnog ofsjada. Uspela je odbrana Radnika kojom su dirigovali kapiten Uroš Stojanović i Sadik Abubakar da neutrališu goste, i obezvbede saigračima iz ofanzive mir dok vrebaju priliku za kontru.

Sve veći fokus na ofanzivu Grafičara ostavio je prostor za brzu tranziciju Radnika te su Surduličani sve dileme mogli da razreše u 74. minutu kada je Makarić poveo kontru i uputio udarac koji je sjajnom reakcijom odbraniop Guteša. Na odbijenu loptu natrčao je Bogdanović, ali je šut rezerviste praktično na gol liniji zaustavio Đurić.

Ono što nisu uspeli u pomenutoj akciji izabranici Slavoljuba Đorđevića su realizovali u 89. minutu. Makarić je poveo kontru po desnom boku i posle prodora u kojem je iza sebe ostavio Đurića i Ibanjeza uputio je neodbranjiv udarac za overu pobede i opstanka u eliti.

Trijumf nad Zvezdinom filijalom upotpunio je Đorđevićevu miosiju koji je kormilo kluba preuzeo zimus u momentu kada je klub zauzimao poslednje mesto sa osam bodova iz 20 kola. Sa druge strane, učenici Marka Neđića su uprkos porazu uz vrlo dobar generalni utisak otišli na letnju pauzu, drugi put okončavši takmičarsku godinu u prvoligaškom vrhu, uz niz promovisanih talenata. Podsetimo, još jesenas je Jovan Mijatović igrama u ljubičastom dresu zaslužio prekomandu u prvi tim Crvene zvezde, a ovog proleća značajan put prešao je desni bek Kosta Nedeljković i kandidaovao se za putnika na pripreme sa ekipom Baraka Bahara.

BARAŽ ZA MOZZART BET SUPERLIGU - DRUGA UTAKMICA

RADNIK - GRAFIČAR 2:0 (1:0), prvi meč 1:1

/Radulović 40p, Makarić 89/

Sudija: Novak Simović

Žuti kartoni: Stevanović, Duronjić (Radnik), Ibanjez, Vukičević (Grafičar)

Crveni karton: Duronić u 90+4. minutu

RADNIK (4-3-3): Ranđelović 6,5 - Abubakar 6,5, Bondarenko 6,5, Stevanović 6, Stojanović 6,5 - Lazić 6,5, Subotić 6,5 (od 72. Bogdanović 6), Rustemović 6 (od 76. Oreščanin 6) - Radulović 6,5 (od 72. Dražić 6), Kunić 6 (od 58. Makarić 6,5), Duronjić 6,5.

GRAFIČAR (4-2-3-1): Guteša 6,5 - Vico 6, Vukičević 5,5, Đurić 6,5 (od 90. Bajić -), Petrović 6 (od 78. Mijatović -) - Ibanjez 6,5, Ćurić 6,5 (od 90. Gojkov) - Nedeljković 6,5, Dimitrić 6 (od 83. Stojčev -), Stajić 6,5 (od 78. Vasiljević -) - Ivelja 6.

Igrač utakmice: Uroš Stojanović.


tagovi

GrafičarRadnik Surdulica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara