©Starsport
©Starsport

Radulović u seriji: Zvezdino dete nastavilo da golovima vuče Novosađane

Vreme čitanja: 4min | ned. 11.09.22. | 19:16

Mladost pogotkom hitrog krila savladala Spartak (1:0)

U Crvenoj zvezdi označen kao prekobraojan ovog leta i poslat na pozajmicu, a u novosadskoj Mladosti pokretač i najsvetlija tačka. Andrija Radulović je posle gola na Čairu vrednog boda kojim je prekinuta serija od šest poraza novim golom, drugim uzastopnim, Andrija Radulović je doneo Mladosti dragocenu pobedu (1:0) nad Spartakom i istovremeno produbio probleme Subotičana koji su treći uzastopni susret ostali praznih šaka.

Još jednom se pokazalo da je mladi Kotoranin i te kako važan ekipi Mladosti. Perspektivni krilni fudbaler Crvene zvezde, koji će do kraja sezone igrati na pozajmici u Novom Sadu, postigao je odlučujući pogodak u 34. minutu, što je bio njegov treći gol u poslednja četiri meča. Prihvatio sjajnu loptu Dimitrova i svojim trećim golom u poslednja četiri meča doneo vođstvo Novosađanima, što je bio i konačan ishod ovog susreta.

Izabrane vesti

Najavljivao je šef stručnog štaba Novosađana Aleksandar Linta da im je potreban samo jedan pozitivan rezultat da bi se situacija promenila. Izgleda je taj remi iz Niša od pre sedam dana, kojim su novajlije u eliti prekinule niz od šest vezanih poraza, trgnuo ekipu, pa su uspeli da trijumfuju prvi put od otvaranja sezone u Surdulici.

S druge strane, Subotičani su upisali treći poraz u nizu. Uspeli je četa Slavka Petrovića da ostane neporažena na „Karađorđu“ protiv favorizovane Vojvodine pre mesec i po dana, kada su odneli bod kući, ali ovog puta ceo plen ostaje u Novom Sadu.

Nije se imalo bognzna šta videti u prvom delu igre. Blagu inicaijtivu su imali domaći na startu, i kreirali ozbiljniju priliku preko Popovića i Katanića. Međutim ispred Katanića, koji je utrčao u šesnaesterac, intervenisao je Baksevanos, pa je ta akcija propala.

Uglavnom su pokušavali Radulović u domaćem timu, probijao je u par navrata po desnoj strani, dok je goste razigravao Srećković, ali su odbrane obe ekipe dobro odolevale u tim situacijama.

A onda u 34. minutu Novosađani su stigli do vođstva. Odlično je odbranu gostiju prebacio Dimitrov, brži od Baksevanosa bio je Andrija Radulović, utrčao u kazneni prostor i matirao Filipa Manojlovića. Tako je Zvezdin fudbaler, koji je na pozajmici u Mladosti GAT, stigao do svog četvrtog gola u ovoj sezoni Mozzart Bet Superlige.

Posle toga domaći su mirno priveli kraju prvi deo igre. Čak su bili opet bliži pogotku. Posle dodavanja Popovića, iskosa iz kaznenog prostora šutirao je asistent kod vodećeg gola Srđan Dimitrov, ali je lopta zamalo otišla pored desne stative.

Mladost je bila konkretnija u prvom delu, a Golubovi su uputili samo jedan udarac ka golu Milojevića u prvom poluvremenu.

U nastavku incijativu su preuzeli Subotičani. Imali su posed lopte i pokušavali da probiju prilično dobro postavljenu odbranu domaćeg tima. Ipak, opet je Mladost zapretila. Posle centaršuta Arsića probao je kapiten gatovaca Milovanović glavom, ali lopta je otišla pored gola.

Ubacio je u poslednjih pola sata Aleksandar Linta u igru Miljana Ilića, kako bi pojačao defanzivu i sačuvao rezultat, a priliku je dobio i povratnik Milan Vidakov, koji je će kao pozajmljen igrač Vojvodine i do kraja ove sezone nositi dres komšijskog kluba sa novosadskog Satelita. Takođe, u finišu meča debitovao je i novjalija Đorđe Denić. Uprkos promenama domaćina Spartak je nastavio sa iniciajtivom, Stanić je imao nekoliko dobrih dodavanja, ali nisu plavo-beli uspevali da naprave konkretnu priliku. Đurasović je zapretio sa nekih dvadesetak metara, ali je bio neprecizan.

Posao rivalima u poslednjih dvadesetak minuta otežala je i jaka kiša, te ni reakcija stratega gostiju Slavka Petrovića koji je osvežio je napadački potencijal tima, ubacivši u vatru Todorskog, Bosića i mladog Hrstića nije pomogla Subotičanima, koji se sa stadiona Karađorđe vraćaju praznih šaka.

Sa druge strane, domaći su čekali priliku iz tranzicije, veebali šansu da udvostruče prednost i otklone dileme. Radulović, je bio najkonkretniji ali nije uspeo da ugrozi rivala.

MLADOST NS – SPARTAK SUBOTICA – 1:0 (1:0)

/Radulović 34/

Stadion: Karađorđe. Gledalaca: 400

Sudija: Jovan Šegrt

MLADOST NS (4-1-4-1): Milojević 6,5 – Mijić 6, Kovačević 6,5, Milovanović 6,5, Stanković 6 (od 90. Jočić) – Sekulić 6,5 – Radulović 7, Dimitrov 7 (od 63. Ilić 6), Arsić 6 (od 83. Denić), Popović 6 (od 83. Marušić) – Katanić 6 (od 63. Vidakov 6)

SPARTAK (4-2-3-1): Manojlović 6 – Šimura 6, Filipović 5,5, Baksevanos 5,5, Mitrović 6 (76. Hrstić) – Tumbasević 6, Stanić 6 (od 85. Tošeski)– Srećković 6, Đurasović 5,5 (od 85. Abraham), Bijelović 6 (od 68. Todoroski 6) – Obradović 5 (od 68. Bosić 5)

Igrač utakmice: Andrija Radulović

MOZZART BET SUPERLIGA – 11. KOLO

Subota

Napredak – Radnički 1923 1:0 (1:0)

/Kerkez 33/

TSC – Kolubara 3:1 (1:0)

/Mičevski 23, 64, 71 – Kadrić 88/

Nedelja

Mladost Novi Sad - Spartak 1:0 (1:0)

/Radulović 34/

Novi Pazar - Crvena zvezda 1:2 (1:1)

/Lončar 5 - Rodić 34, Pešić 88/

Čukarički - Vojvodina u toku

19.30: (1,20) Partizan (6,75) Mladost Lučani (14,0)

Ponedeljak

16.00: (2,00) Javor (3,40) Radnik Surdulica (3,90)

18.00: (2,45) Voždovac (3,20) Radnički Niš (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mladost Novi SadSpartakAndrija Radulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara