Rafinja (©Reuters)
Rafinja (©Reuters)

Rafinjina budućnost nije u Barseloni: Kina ili Premijer liga?

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.08.20. | 11:37

Šangaj Šenhua ponudio 16.000.000 evra, raspituju se Vulverhempton i Everton

Proveo je Rafinja Alkantara više vremena po pozajmicama nego u matičnoj Barseloni prethodnih godina - jasno je da njegova budućnost nije na Kamp Nouu. Kineski superligaš Šangaj Šenhua spreman je Kataloncima da plati 16.000.000 evra obeštećenja (toliko iznosi otkupna klauzula) za vezistu koji ima ugovor na još godinu dana.

Pre početka prethodne sezone koju je 27-godišnjak proveo na pozajmici u Selti, katalonski klub je produžio ugovora sa Alkantarom do 2021. godine, ali mu je i stavio do znanja da vuče taj potez kako bi mogao bolje da zaradi na njegovoj prodaji. Suma od 16.000.000 evra je po meri vicešampiona Španije, koji je već u pregovorima sa Šenhuom, ali u redovima kineskog kluba su svesni da je centralni problem privoleti Alkantaru da zaigra na Dalekom istoku. Naročito kada postoji interesovanje iz Engleske.

Izabrane vesti

Brazilcu je prioritet Premijer liga, gde bi mogao da se upari sa rođenim bratom Tijagom. Doduše, najverovatnije kao suparnik, pošto fudabler koji gotovo izvesno neće nastavljati karijeru u Bajernu uživa interesovanje engleskih velikana. Kada je reč o mlađem Alkantari, zvaničnih ponuda još uvek nema, ali dva stabilna premijerligaša merkaju nekadašnjeg polaznika La Masije. Britanski Dejli mejl piše kako su Vulverhempton i Everton, koji duže vreme pomno prate Rafinju, kontaktirali sa Barselonom.

Jasno je da momak rođen u Sao Paulu naredne sezone neće igrati u Selti, za koju je u minuloj zabeležio 29 nastupa i postigao četiri gola i kojoj je imao veoma tešku sezonu (poreda lista, borba za opstanak). Klub iz Viga je ponudio Barseloni 10.000.000 evra, što je za Katalonce neprihvatljivo, a čak i da je otkupna klauzula izjednačena, teško da bi Brazilac pristao da potpiše za klub sa Balaidosa. Barsa kao primarni cilj ima zaradu, a Alkantara jednu od najvećih evropskih pozornica. Ako stigne zadovoljavajuća ponuda od Evertona braća Alakantara bi možda mogla ponovo da se okupe, jer Karlo Ančeloti merka obojicu.


tagovi

Rafinja AlkantaraLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara