Belingem u duelu sa igračima Majorke (©Reuters)
Belingem u duelu sa igračima Majorke (©Reuters)

Rajković pravio čuda, Majorka tresla gol, ali samo Ridiger pogodio mrežu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.01.24. | 21:21

Domaćin iz kornera slomio otpor borbenih gostiju (1:0)

Držao je Real vruć krompir u rukama 78. minuta, borbeni gosti uspeli su čak da ubace i zrno nervoze u redove kraljevskog kluba, ali sjajne pretnje Majorke krajem prvog i početkom drugog dela igre, kao i odlična intervencija Predraga Rajkovića posle pokušaja Rodriga ostalu su u senci gola Antonija Ridigera kojim je domaćin stigao do celog plena (1:0) i tako teret prebacio na pratioce Đironu i Atletiko Madrid koje očekuje međusobni susret večeras.

Osokoljeni serijom od šest utakmica bez poraza fudbaleri Majorke stigli su na stadion Santjago Bernabeu odlučni u nameri da pokvare planove izabranicima Karla Ančelotija, a plan im je uspešno funkcionisao sve do završnice susreta i idealne lopte Luke Modrića za Antonija Ridigera koji je glavom matirao Predraga Rajkovića i tako poneo epitat junaka Madriđana.

Izabrane vesti

Nemački defanzivac ovosezonskim prvencem uspeo je da sruši snove rivala u 78. minutu i napravio iskorak u odnosu na Đironu koja se za bodove bori protiv gradskog rivala Kraljevskog kluba. Ridiger, koji je jedini dosadašnji gol u Primeri postigao upravo protiv večerašnjeg protivnika (prošle sezone za overu pobede 4:1), stavio je tačku na niz odličnih prtetnij Madriđana od kojih je najbolja viđena u 69. minutu. Pretio je tada Rodrigo, ali je srpski golman uspeo da preusmeri udarac i sačuva mrežu, dok je na odbijenu loptu potom Dijaz umesto nebranjenu mrežu gađao u stativu.

Da je raspoložen Rajković je nagovestio u prvom poluvremenu odbranivši udarce Belingema i Vinisijusa, dok su njegovi saigrači mogli da nerealizovane šanse protivnika kazne krajem prvog i početkom drugog poluvremena. Fenomenalnu priliku za goste u 43. minutu imao je Antonio Sančez, gađao je Španac glavom sa druge stative na centaršut Rodrigeza sa levog krila ali se lopta od prečke odbila nazad u polje. Sreća nije bila saveznik Majorke ni u 54. minutu kada je Danijel Rodrigez zatresao okvir gola. Gađao je vezista gostiju sa oko 20 metara, ciljao dalji ugao, ali je lopta pogodila spoljni deo stative izavršila u gol autu.

Pokušaji rivala probudili su Ančelotijev tim, ujedno naterali i iskusnog Italijana na reakciju pa su minute dobili Hoselu i Dijaz, međutim uloge junaka morali su da preuzmu Modrić i Rodrigo. Iskusni Hrvat četvrtom asistencijom u Primeri ove sezone je obavio značajan deo posla, dok je Namac potpisao 15. pobedzu Reala u prvenstvu ove sezone.

Osim Rajkovića, čast Srbije u prestonici Španije je večeras branio i Mateja Nastasić, ali naš dvojac nije uspeo da prekine seriju rivala od 18 utakmica bez poraza koja traje od 24. septembra i udarca koji je realu zadao Atletiko u gradskom derbiju (1:3).

PRIMERA - 19. KOLO

Utorak

Hetafe - Rajo Valjekano 0:2 (0:1)

/Kameljo 45+1, 47/

Real Sosijedad - Alaves 1:1 (0:0)

/Zubimendi 90+6 - Rioha pen 76/

Valensija - Viljareal 3:1 (2:0)

/Jaremčuk 4, Pepelu pen 27, pen 57 - Moreno 73/

Sreda

Granada - Kadiz 2:0 (1:0)

/Uzuni 22, Saragosa 70/

Selta - Betis 2:1 (1:1)

/Aspas 16, Svedberg 90+6 - Ruibal 6/

Real Madrid - Majorka 1:0 (0:0)

/Ridiger 78/

21.30: (2,65) Đirona (3,40) Atletiko Madrid (2,80)

Četvrtak

17.00: (1,75) Osasuna (3,70) Almerija (5,40)

19.15: (3,20) Sevilja (3,45) Bilbao (2,35)

21.30: (6,00) Las Palmas (4,00) Barselona (1,57)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MajorkaReal MadridPredrag RajkovićMatija NastasićŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara