©Reuters
©Reuters

Rajo promenio kurs, ulazi u trku sa Alavesom za Maraša

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.07.22. | 18:41

Srpski štoper na raskrsnici

Uprkos vrlo dobrim igrama Nikole Maraša u drugom delu prethodne sezone Rajo Valjekano se na kraju pozajmice nije opredelio da iskoristi klauzulu o otkupu srpskog štopera koji se potom vratio u Almeriju, gde se međutim, neće dugo zadržati.

Naime, strateg novog člana Primere Luis Garsija ne vidi Maraša u svojim projekcijama te je Almerija spremna već ovog leta da se odrekne defanzivca sa kojim ima ugovor do leta 2024. godine, ali uz značajno obeštećenje.

Izabrane vesti

Prema pisanju španskih medija Maraševa sloboda procenjena je na oko 2.000.000 evra, a kao najozbiljniji interesent pokazao se Alaves. Klub koji je ispao u Segundu sa ambicijama da se ekspresno vrati u elitu dočekuje novu sezonu i Maraša vidi kao jednog od aduta u defanzivi i ozbiljan je u nameri da angažuje igrača poniklog u Radu. Ipak, planove sada već bivšeg člana elite mogao bi da pokvari Rajo Valjekano koji je u međuvremenu promenio kurs i odlučio da se uključi u trku za srpskog defanzivca.

U Alavesu je Maraš viđen kao zamena za Viktora Lagvardiju koji nije želeo da produži ugovor istekao ovog leta, međutim Andoni Iraola iskazao je želju da i u narednom periodu na raspolaganju ima štopera Almerije, te će zavisno od odluke crveno-belih i štopera uskoro i dewfinitivno biti poznata konačna destinacija igrača rođenog 1995. godine.

U timu iz Valjekasa Maraš je minule sezone debitovao u Primeri, u prvom delu sezone ulazio u igru sa klupe ili počinjao kada su starteri bili povređeni ili suspendovani, da bi se u drugom delu sezone posle povrede Saveljića ustalio u prvoj postavi.

Centralni defanzivac je u Andaluziju stigao leta 2019. godine kao pozajmljeni igrač iz portugalskog Čavesa, a godinu dana kasnije otkupljen je za 1.300.000 evra.









tagovi

Nikola Maraš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara