Ramon u dresu Vitorije pre četiri godine (Foto: AFP)
Ramon u dresu Vitorije pre četiri godine (Foto: AFP)

Ramonova osveta i košmarni debi 19-godišnjaka u Baiji: Kruzeiro sve bliži TOP 4 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.12.20. | 05:40

Brazilski velikan minimalcem slavio na gostovanju Vitoriji - 1:0

Nije Ramon bio omiljen fudbaler pristalicama Vitorije, često su za četiri i po godine boravka na “Baradau“ navijači kluba iz Baije umeli da kritikuju brazilskog štopera i nema sumnje da im njegov odlazak u Kruzeiro u martu ove godine nije pao teško. Međutim, i Ramon je dočekao svojih pet minuta, pošto je punih devet meseci nakon rastanka sa Vitorijom, u 28. kolu Serije B u okršaju svog sadašnjeg i bivšeg tima postigao jedini gol i odneo tri boda iz Salvadora – 1:0 (1:0).

Ramonova osveta ostaće ipak u drugom planu, jer Lisice iz kola u kolo konstantno beleže napredak na tabeli. Otkako je poslednjeg dana oktobra klupu preuzeo legendarni Luiz Felipe Skolari, Kruzeiro je na 12 mečeva upisao samo jedan poraz, četiri remija i sedam pobeda. Poslednja mu je donela 11. mesto i mada pozicija na tabeli ne odaje utisak bogzna kakvog napretka, brazilskog velikana trenutno deli svega šest bodova od četvrtog mesta, koje na kraju sezone vodi natrag u Seriju A. Doduše, treba u subotu uveče ispratiti i mečeve Kujabe i Huventudea, pretendenata na jednu od vodeće četiri pozicije.

Izabrane vesti

Osim udarca Vika koji je odbranio Fabio, Vitorija i Kruzeiro su odigrali meč slabog intenziteta, uz vrlo malo uzbuđenja. Ipak, sve se promenilo u 43. minutu kada se čuvar mreže domaćih Ronaldo povredio. Kako su druga dvojica golmana crveno-crnih zaražena korona virusom, priliku da debituje dobio je 19-godišnji Juri Sezar, ali neće je mladi Brazilac po dobrome pamtiti – za manje od minuta na terenu primio je gol. Ruku na srce, nije previše ni mogao. Ramon je Mašadov centaršut iz kornera neodbranjivo poslao u dalji ugao.

Gol kao da je doneo određenu dozu samopouzdanja fudbalerima Kruzeira, koji su vremenom sve više preuzimali kontrolu nad utakmicom, pritiskajući domaći tim daleko od svog gola. Iskusni napadač gostiju Rafael Sobis nije imao sreće da duplira prednost svog tima, pogodio je samo stativu, ali se situacija ionako ubrzo dodatno zakomplikovala. Lukas Kandido morao je u 70. minutu da napusti teren zbog drugog žutog kartona, pa Fabio u drugom delu nijednom nije morao da reaguje. Štaviše, Velinton je imao priliku da uveća prednost Lisica, ali je protraćio.  

Bilo kako bilo, Kruzeiro je još jednom potvrdio da već duže vreme rado putuje u Baiju. Naime, poslednji put su tamo poraženi daleke 2004. godine. Vitorija? Još jednom nije opravdala ime koje nosi. Od pobede ni traga u prethodna tri kola. Pitanje je da li će je biti i u narednom kolu, pošto joj u goste dolazi Huventude.

BRAZIL 2 – 28. KOLO

Petak

Nautiko – Pelotas 1:0 (1:0)

Operario – Sampajo Korea 1:1 (1:0)

CSA – Oeste 2:1 (2:0)

Ponte Preta – Avai 1:2 (1:1)

Subota

Vitorija - Kruzeiro 0:1 (0:1)

20.00: (3,05) Figueirense (2,85) Kujaba (2,50)

22.30: (1,47) Amerika Mineiro (3,90) Parana (7,00)

23.00: (2,40) Konfijansa (3,00) Žuventud (3,05)

Nedelja

01.00: (1,63) Šapekoense (3,35) CRB (5,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 2KruzeiroVitorija Baija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara