Joahim Lev (©Reuters)
Joahim Lev (©Reuters)

Rana stara 10 godina i sveži rat Leva i Kruzea: Želeli smo da budemo prvaci u fudbalu, ne u pokeru

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.24. | 10:00

Nekadašnji napadač Nemačke umeo je da odgovori...

Neko uvek mora da bude višak i tom nekom uvek bude teško. Ali posebno teško je bilo Maksu Kruzeu kada ga je Joahim Lev precrtao pred Mundijal 2014. godine. Mundijal na kome je Nemačka osvojila četvrtu svetsku krunu pregazivši usput domaći Brazil sa epskih 7:1 u polufinalu, a zatim i Argentinu Lea Mesija sa 1:0 u finalu.

Kruze je sve to gledao preko TV ekrana, pošto ga je Lev izbacio iz tima. Dugo se mislilo da je to učinio zbog onoga što se desilo 19. novembra 2013. u Londonu. Kruze je tada uhvaćen kako u hotelskoj sobi, posle partije pokera, dočekuje “prijateljice noći”. Doduše, narednog dana je igrao u sudaru sa Engleskom, ali u Brazil – nije putovao.

Izabrane vesti

Punih 10 godina kasnije, opet se priča o toj situaciji. Povod: intervju Joahima Leva za Bild Šport.

Želeli smo da budemo svetski prvaci sveta u fudbalu, ne u pokeru”, rekao je Lev, možda malo u šali, sigurno delom i u zbilji, pre no što je detaljnije obrazložio odluku pričom o Kruzeovim igračkim kvalitetima.

Prevaziđenim, kao da hoće da poruči nekadašnji nemački selektor.

Maks je bio kvalitetan fudbaler, ali nekad imam utisak da bi mu bilo bolje u istorijskoj ekipi Uvea Zelera”, nastavio je Lev pomalo uvredljivo pominjući selektora Zapadne Nemačke u period od 1954. do 1970. godine.

Poentirao je na kraju.

Razlozi su bili igračke prirode. Ne ono što se desilo u hotelu”.

Na ovakve komentare Kruze nije mogao da odćuti. U podkastu kod nekadašnjeg saigrača Martina Harnika jedva je dočekao to pitanje.

Potpuna glupost. Kaže prvo da sam bio fudbalski vest, pa onda da bi mi bilo bolje o Uveovom timu to je onda samo po sebi kontradiktorno. Uostalom, ako nisam bio dovoljno dobar zašto me je kasnije opet zvao u reprezentaciju? Klasična kontradicikcija”, odgovorio je Kruze dodavši u maniru psihologa da se i po gestikulaciji bivšeg selektora vidi da ne govori istinu.

Da je sve tačno tako kao što priča, ne bi bilo svih ovih reakcija. Samo bi opušteno i smireno rekao da je tako odlučio zbog igre. Ali ovde se vidi da je hteo da izađe iz svoje kože

Harnik se saglasio.

Malo je preterao. I nije izgledao samouvereno”.


tagovi

Joahim LevMaks KruzeFudbalska reprezentacija NemačkeBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara