©FK Crvena zvezda
©FK Crvena zvezda

Rane su srećom bile površinske, Falčineli u punom stroju

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.04.21. | 22:11

Italijan ipak dobro prošao posle starta Aleksandra Miljkovića u 164. večitom derbiju

Rane Dijega Falčinelija su srećom po italijanskog napadača i Crvenu zvezdu bile samo površinske, pa je iskusni golgeter danas radio maksimalnim intenzitetom, ravnopravno sa ostatkom ekipe.

Falčineli je u nedavnom 164. večitom derbiju zadobio prilično neprijatne posekotine na desnoj nosi, posle starta Aleksandra Miljkovića, od kojih je jedna bila prilično bolna, pa je već u 87. minutu morao van terena.

Izabrane vesti

S obzriom kako je povreda izgledala na samom terenu, ni šef struke crveno-belih Dejan Stanković nije optimistično zvučao na konferenciji za medije.

"Ne znam koliko će imati šavova, dobro mu nije pukla noga. Kada mi je pokazao nije mi bilo dobro. Nadam se da nije gore od toga. Rekao sam mu onako u šali: Dijego, trebalo je da odabereš šah, ako nisi hteo da te boli nešto", rekao je Stanković posle meča.

Italijan je prethodno odradio veliki posao za Crvenu zvezdu. Zajedno sa Gelorom Kangom bio je najzaslužniji što se situacija u drugom poluvremenu preokrenula u korist ekipe Dejana Stankovića.

Falčineli je od dolaska u Crvenu zvezdu postigao 11 golova na 28 nastupa u svim takmičenjima, ali se kvalitet njegove igre ne ogleda samo kroz golove, s obzirom da igrač na pozajmici iz Bolonje radi ogroman posao na samom terenu, odlično se oktriva i sarađuje sa čitavom ekipom, pa tako potpunosti učestvuje u organizaciji celokupnog napada.

(12,00) JAVOR (7,25) CRVENA ZVEZDA (1,20)

Crvena zvezda je pobedom u 164. večitom derbiju praktično overila osvajanje 32. šampionske titule, pa će do kraja sezone pokušati da osvoji duplu krunu. Ekipu Dejana Stankovića u nedelju očekuje gostovanje Javoru u Ivanjici, a potom slede dva okršaja sa Radnikom iz Surdulice na Marakani. Prvo u prvenstvu, a potom i u polufinalu Kupa Srbije.

Falčineli je ponikao u Pontevekiju, a kratko tokom omladinskog staža se oprobao i u Interu. Potom je bio u Sasuolu, odakle je išao na brojne pozajmice, u Juve Stabiju, Lančano, Peruđu, Krotone i Fiorentinu. U Bolonju je stigao 2018. godine, odakle je prvo pozajmljen Peruđi, pa Crvenoj zvezdi. U Beograd je stigao po minutažu i povratak u pravu formu, a čini se da je dobio i jedno i drugo ove sezone.


tagovi

Dijego Falćineli164. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara