Ralf Rangnik (Reuters)
Ralf Rangnik (Reuters)

Rangnik očekuje neprijateljsku atmosferu u Madridu: Imaju Čolov karakter i duh

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.02.22. | 19:27

Strateg Mančester Junajteda veruje da će konačna odluka pasti na Old Trafordu

Mančester Junajted je nekada bio redovan učesnik završnice Lige šampiona i jedan od standardnih favorita za osvajanje titule. Ipak, otkako je klub napustio Aleks Ferguson, velikan sa Old Traforda je za desetak godina samo dva puta dogurao do četvrtfinala Lige šampiona. Gde je i zaustavljen. 

Sada sa Ralfom Rangnikom pokušava da se opet domogne završnice elitnog takmičenja, a na putu mu prvi stoji Atlrtiko Madrid. Crveni đavoli sutra gostuju u Madridu u prvom meču osmine finala.

Izabrane vesti

“Najbitnije je da smo se poslednjih dana maksimalno potrudili da odmorimo igrače. Biće nam potrebne sveže noge sutra. Mentalno treba da budemo spremni na prilično neprijateljsku atmosferu na stadionu. Mislim da se u ovoj prvoj utakmici ništa neće odlučiti i da će konačan pobednik biti odlučen na Old Trafordu”, rekao je na konferenciji za medije uoči meča Ralf Rangnik. 

Nemac zna kakav ga tim očekuje bez obzira što su Jorgandžije u krizi ove sezone.

“Osvajali su trofeje sa jasnim identitetom i prepoznatljivim stilom igre. To se nije promenilo ni poslednjih godina. Oni su veoma emotivna ekipa koja reflektuje karakter svog trenera. Dijego Simeone je verovatno jedan od najemotivnijih trenera na svetu. Stil igre koji poseduje njegov tim oslikava tu emotivnu stranu. Moraćemo da pazimo na nivo emocija i enegrije u oba meča. Pokušaću da pripremim moj tim i za taj izazov”.

Ipak, Rangnik smatra da i njegova ekipa ima pobednički mentalitet…

“Pokazali smo to u nekoliko prethodnih utakmica. Ipak, na kraju je najbitniji rezultat. U poslednja dva meča smo nagradili sebe bodovima za taj stav. To je bitan momenat za ovu utakmicu sa Atletikom ali i naredne u Premijer ligi”.

Rangnika su pitali i ko će od naredne sezone voditi Mančester Junajted kada on napusti klupu.

“To nije pitanje za ovaj trenutak već za leto. Naš celokupni fokus je na aktuelnom momentu, Ligi šampiona i Premijer ligi. Sva ostala pitanja će sačekati leto”.

Potvrdio je i da ne računa na Edinsona Kavanija za ovaj meč.

“Kavani neće igrati. Ne trenira već nekoliko poslednjih nedelja jer ima probleme sa preponama. Sve dok ne bude osećao da može da uhvati puni sprint, nema smisla da ga forsiram”.

O najnovijim spekulacijama da bi UEFA trebalo da oduzme Rusiji organizaciju finala Lige šampiona zbog krize u Ukrajini, kaže:

“Šta će se desiti, to je nešto o čemu treba da razmišljaju UEFA i političari. Svi se nadamo da će se situacija smiriti. To je mnogo važnije od meča Lige šampiona”.


tagovi

Dijego SimeoneRalf Rangnik

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara