Deprimirani fudbaleri Mančester junajteda (© Reuters)
Deprimirani fudbaleri Mančester junajteda (© Reuters)

Rangnik posle ispadanja Mančester Junajteda iz FA kupa: Trebalo je da dobijemo 6:1... Ovako, nemamo više šansi za trofej

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.02.22. | 16:13

„Ne mogu da se setim neke naše utakmice poslednjih godina da smo stvorili toliko prilika“, kaže nemački trener

Objašnjena potanka i precizna – učinak mršav. Sve što priča Ralf Rangnik ima smisla, ali stoji u neskladu sa rezultatima Mančester Junajteda, koji se obrukao u petak veče i takmičenje u FA kupu okončao u četvrtoj rundi.

Crveni đavoli u Premijer ligi zaostaju za gradskim rivalom Sitijem 19 bodova, iz Liga kupa ih je rano izbacio Vest Hem, u Ligi šampiona će igrati sa Atletiko Madridom u osmini finala Lige šampiona, a ostali su i bez jedine realne šanse da se domognu pehara ove sezone, jer su u duelu sa predstavnikom Čempionšipa morali da pucaju penale. I nisu se proslavili.

Izabrane vesti

Mada, iskusni stručnjak uverava da je sve trebalo da bude rešeno pre udaraca sa bele tačke.

Postoje dva ugla kritike s kojom moramo da se suočimo. Prvo: propustili smo veliki broj zicera, imali smo 22 udarca iz kaznenog prostora, deset velikih prilika i lako je moglo da bude 3:0 do kraja prvog poluvremena. A da dobijemo na kraju 6:1 ili 6:2. Drugo: deset sekundi pre nego što smo primili izjednačujući gol, savršeno smo odradili presking na protivničkoj polovini, potrošili smo vreme, a nismo uzeli loptu i osam sekundi kasnije bilo je više igrača Midlzbroa u našem šesnaestercu“, pojasnio je Rangnik.

Ni sam ne može da se načudi kako ofanzivni potencijal njegov ekipe nije valorizovan.

Ne mogu da se setim neke Mančesterove utakmice poslednjih godina da je stvorio toliko prilika: 30 udaraca ga golu, a na kraju nismo dobili šta smo želeli, iako smo dominirali većim delom susreta. Bilo je i drugih ekipa koje se se mučila sa timovima iz nižeg ranga, a to što nismo dobili znači da je ovo bila šansa da osvojimo trofej ove sezone“.

Posle svega se nameće pitanje da li će morati da uradu generalku u ekipi.

Ne znam. Čini mi se da nije potrebno. Sveukupno gledano, tokom poslednjih nekoliko sedmica smo značajno unapredili tim i timska izdanja“.

Javnost na Ostrvu prethodnih dana brujala je o navodnom nesporazumu trenera i Džesija Lingarda.

Moramo da gledamo u budućnost. Nema problema između Lingarda i mene. I on sam zna da sam bio voljan da ga pustim da se nije desilo ono sa Mejsonom Grinvudom. Veoma sam zadovoljan što mi je na raspolaganju i biće u konkurenciji za meč sa Barnlijem“, dodao je strateg Mančester junajteda.


tagovi

Ralf Rangnik

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara