Megvajer (© Reuters)
Megvajer (© Reuters)

Rangnik vidi u Megvajeru ono što niko ne vidi: Što da mu skinem traku, kad igra dobro

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.02.22. | 21:27

Trener Mančestera siguran u svoje procene

Navijačima Mančester junajteda diže se kosa na glavi, ljubitelji fudbala širom planete se krste i ne veruju očima, a Ralf Rangnik očigledno u Hariju Megvajeru vidi lidera ekipe, iako je štoper Crvenih đavola u poslednje vreme ostavio utisak fudbalera koji ne može da izdrži duele ni sa igračima Midlzboroa, Barnlija i Sautemptona.

Između ostalog zbog toga, pristalice slavnog engleskog kluba pitaju se da li bi baš Megvajer trebalo da ostane kapiten. Poogotovo kad se ima u vidu kriza igre i rezultata, a u takvim situacijama obično se vuku radiklani potezi.

Izabrane vesti

Nemački trenera uzvraća da nema potrebe.

Smatram da je Megvajer odigrao ekstremno dobro posle povrede. Baš je imao dobra izdanja, veoma kvalitetan je bio protiv Vest Hema. U minula dva meča je imao nešto slabije trenutke, protiv Sautemptona i kad smo primili gol od Barnlija, ali on je i dalje naš kapiten i ne vidim razlog da to menjam“, pojasnio je Rangnik neposredno pred duela sa Brajtonom.

Mada, to znači da je oslobođen odgovornisti. Ili saveta.

Megvajer je igrač koji mora da se razvije, bode bolji, baš kao i ostali fudbaleri“.

Ima razumevanja Ralf Rangnik za oscilacije u izdanjima nekadšanjeg člana Hala i Lestera, s obzirom da sistem igre koji forsira Mančester nije isti onom koji u selekciji Engleske primenjuje Geret Sautgejt.

Način na koji igramo sad je i za njega novina, jer je u reprezentaciji navikao da bude deo sistema sa trojicom centralnih defanzivaca, dok je kod u Mančesteru najčešća postavka sa četvoricom pozadi. I dalje nije proaktivan, kad se tako branimo on je prvi na udaru. Novost je to za njega, biće mu potrebno vreme da se navikne na ovaj stil, da se u potpunosti prilagodi“, dodao je trener Junajteda.


tagovi

Ralf RangnikHari Megvajer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara