Ranko Stojić: Zvezdin B tim tek malo slabiji od najboljeg Partizanovog

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.09.18. | 09:27

Bivši golman crno-belih ceni da tim Vladana Milojevića ima veće šanse za trijumf

Partizan danas od 19 časova dočekuje Crvenu zvezdu u 158. večitom derbiju, a bivši golman crno-belih, Ranko Stojić, analizirao je za Sportski žurnal šanse dva najveća srpska tima u ovom duelu.

Stojić daje Zvezdi veliku prednost. Analizirao je timove od pozicije do pozicije i na kraju došao do zaključka da crveno-beli imaju mnogo veći arsenal oružja od najvećeg protivnika.
"Najavu naše najveće fudbalske svetkovine bih razdvojio na dva dela - analizu timova kroz kvalitet igračkog kadra i posmatranje derbija kao institucije u kojem pobednika odlučuju detalji, sreća i trenutna inspiracija", rekao je Stojić za Žurnal.

Izabrane vesti

On jasnu prednost daje Crvenoj zvezdi.
"Crveno-beli su u apsolutnoj prednosti, čak je Zvezdin B tim tek malo slabiji od Partizanovog najboljeg tima".

Međutim, naravno da Partizan ima svoje šanse, a Stojić ih vidi u istrošenosti Crvene zvezde.
"Zvezda je psihološki istrošena. Duel sa Napolijem neminovno mora da ostavi posledice. U fudbalu se nije lako ponavljati, zadržati motiv. Svežina je zbog toga jedini način na koji bi Partizan mogao da iznenadi. Crno-belima je neophodna agresivnost na sredini terena, taktička disciplina, brzi napadi... Moguće je tako nešto jer utakmice poput večitog derbija uvek teraju igrače da pruže maksimum", rekao je Stojić.

Poznati fudbalski menadžer je analizirao timove po pozicijama. Istakao je da je Milan Borjan na višem nivou od Vladimira Stojkovića (koji brani dobro), i da je Borjan možda najbolji igrač Zvezde u ovom momentu. Dodao je da su Zvezdini bekovi brži i moderniji, vezisti kreativniji,  te da je Partizanov Rikardo interesantan igrač, kao i Marko Janković, ali da obojica moraju da rade kako bi ispunili svoj potencijal. Kada se radi o Zvezdinom napadu, Stojić kaže da su Boaći, Ben, Kafu i Marin igrači koji imaju evropski kvalitet, da su potvrđeni igrači i da imaju veliko iskustvo.

Videćemo kako će sve izgledati u Humskoj 1 večeras od 19 časova.

 


tagovi

Ranko Stojić158. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara