Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Rapid skoro dva meseca bez poraza, Sepsi najveće razočaranje

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.11.21. | 12:18

Rumunska Liga 1: Danas dve utakmice elitnog šampionata naših ističnih komšija

Završen je prvi deo šampionata Rumunije. Šampion Kluž i ove sezone nema dostojnog rivala, smeši mu se peta vezana kruna. FCSB i Univerzitatea Krajova su ostali u vrhu, a jedno od prijatnijih iznenađenja je Rapid.

Nekadašnji šampion naših istočnih komšija imao je mnogo problema prethodnih godina. Vratio se konačno u elitu i odmah je kandidat za Evrope. Prvih šest klubova posle 30 kola nastavljau bitku za šampiona.

Izabrane vesti

Tim iz Bukurešta je skoro dva meseca bez poraza, odnosno pet utakmica u Ligi (tri remija i dva trijumfa). Tim iz prestonice danas (19.30) gostuje Kindiji u Trgovištu, ekipi koja je u donjem delu tabele i teško će do borbe za plej-of. Dobra vest za goste je da se od povrede oporavio Katalin Hlistei. On je propustio poslednje tri utakmice svog tima. Inače, njega su navijači Rapida proglasili za najboljeg igrača kluba u 2020. godini. Ove sezone je odigrao 13 mečeva.

19.30: (3,25) Kindija (2,75) Rapid B. (2,60)

U prvom duelu ovih rivala, Rapid je dobio Kindiju sa 1:0, a jedini gol je postigao Adrijan Balan.

Ako se za Rapid može reči da je prijatno iznenađenje, neprijatno je sigurno Sepsi. Tim iz Svetog Đorđa je prethodnih godina bio u vrhu, pre dve sezone je igrao finale Kupa Rumunije. Letos je klub napustio najbolji strelac, Slovak Pavol Šafranko koji je iznenađujuće potpisao za južnoafričkog šampiona Mamelodi iz Pretorije. Problem je neefikasnost. Tim u proseku postiže gol po meču.

16.30: (6,25) Akademika Klinčeni (3,60) Sepsi (1,62)

Sepsi gostuje danas (16.30) Akademiki Klinčeni u prvom meču 16. kola. Domaćin je ubedljivo najgori tim u ligi, a za 15 utakmica još nije osetio slast pobede i čeka ga izvesno ispadanje iz elite. Ekipa iz Svetog Đorđa je u prvom delu sezone dobila današnjeg rivala na svom terenu sa 2:0 pogocima Repa i Mitrea.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------


tagovi

Rumunija 1Rumunija liga 1Akademika KlinčeniSepsiKindija TargovišteRapid Bukurešt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara