Duljaj (© FK Partizan)
Duljaj (© FK Partizan)

Raport Igora Duljaja: Dijabate mi se ne javlja, ali ću ga naći! Baždar odskače, samo da sredi bubice

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.07.23. | 14:56

Trener Partizana o pojačanjima, ali i izboru novog kapitena

Mozaik se polako sklapa. Navijači će se uvek pitati da li je dovoljno kvalitetan, dok će struka pokušati da ne pogreši u izboru novajija kako bi oformila što je moguće jači Partizan za narednu sezonu.

Taj posao je, otprilike, tek na polovini, jer promena igračkog kadra nije završena, a kako se prelazni rok tek zahuktava deluje da će tek biti potpisa u Humskoj. Neki od njih su i iznuđeni, pogotovo prodajama, tako da je trrenutni fokus na dolascima štopera i napadača koji bi nadomestili odlaske Igora Vujačića i Rikarda Gomeša.

Izabrane vesti

Nismo završili sa pojačanjima, tražimo još neke pozicije. Rekao sam već da je trenirati jedan tim, a igrati sa drugim je veoma teško, ali ne smemo da srljamo. Postoji dobra i loša varijanta, mi sad imamo manje i više lošu varijantu. Manje loša je da čekamo i izaberemo ono što je potrebno Partizanu. Klub radi na novim pojačanjima, blizu je tek kada potpiše i kad ga vidim. Znamo šta želimo, znam i šta ne želimo, to je jednako važno“, precizirao je Igor Duljaj u razgovoru za Telegraf tokom priprema Parnog valjka na slovenačkom Pohorju.

Kako zamena za Vujačića još nije stigla, a prvobitno je pikiran Ognjen Vranješ, deo javnosti naklonjene crno-belima pita se kako će izgledati defanziva, jer su do početka sezone ostale tri sedmice.

„Nemoguće je početi sezonu sa tri štopera, minimum je četiri. To nam je prioritet. Ono što nam ide na ruku je što je prvenstvo pomereno za sedam dana. Potreban nam je domaći igrač za tu poziciju“.

Pitanje je i ko će voditi napad Partizana, ako se zna da je Nikolić više paker, drugi špic, nego centralni...

Imamo Nikolića, Baždara, Pavlovića, postoje još neke varijante. Ne bih da se zalećem i obećavam nešto što ne mogu da ispunim. Uz to, moramo da afirmišemo mlade igrače, bio bih presrećan kada bi svi mogli da igraju. Oni koji su spremni igraće bez obzira koliko godina imaju. Ima dosta kvalitetnih mladih igrača. Baždar odskače, već dugo je tu, samo još neke „bubice“ da sredi i biće to kako treba. Imamo nekoliko varijanti za bonus, pre svih Ilić i Baždar. Potrebna im je podrška bez obzira da li prave greške. Biće to sve u redu, moramo da vodimo računa o tim mladim igračima, ništa na silu“.

Mihajlo Ilić i Samed Baždar (© FK Partizan)Mihajlo Ilić i Samed Baždar (© FK Partizan)

Kad kaže „ništa na silu“, Duljaj stvarno tako misli. Dokazano na primeru Fusenija Dijabatea, kome je još tokom proleća oprostio kašnjenje prilikom povratka sa reprezentativne pauze, a sad ga nema na raspolaganju, jer je Afrikanac odlučio, samoinicijativno, da se ne pojavi na pripremama u Sloveniji.

Imao sam kontakt sa Dijabateom, verujte i dalje ga zovem, nije mi se javio. Naći ću ga ja gde god se nalazi. Ono što ja znam Partizan je izvršio sve obaveze prema njemu. Samo neka dode, pričaćemo, znate da se takve stvari ne dešavaju samo u Partizanu već i u većim klubovima. Kaznena pravila postoje, plati i to je to“.

Druga, daleko lagodnija tema, tiče se izbora novog kapitena, posle odlaska Slobodana Uroševića. Prvi favorit je Svetozar Marković, koji je nosio traku na kontrolnoj utakmici sa Pesnicom pre nekoliko dana...

Svako ko je u Partizanu je naš. Što se tice kapitenske trake još nije odlučeno. Kada pogledam iz neke moje perspektive to su uglavnom bili domaći igrači, Jovetić, Tomić, Smiljanić, Ilić… Ako mene pitate ko ima tu sposobnost i po iskustvu i po svemu to je - Bibars Natho. On ima veliku ulogu i kad igra i kad ne igra. Mladi mogu mnogo toga da nauce od njega. Drži momke oko sebe, on je pravi, tu nema dileme. Moj stav, ne mora da znači da sam u pravu, da to ipak bude domaći igrač kao što sam i rekao. Natho je jedan od kapitena i ima veliko poštovanje svih nas“.

Mada, sva je prilika da će Izraelac imati nešto drugačiju ulou nego dosad, sa manjim brojem minuta nego inače.

Natho može da nam pomogne, to se videlo i u derbiju protiv Crvene zvezde. Razgovarali smo i rekao mi je: „Šefe, igrao 90 ili pet minuta – nema veze, Vi odlučite, samo želim da pomognem timu“. Svaka mu čast na tome. Tada sam mu rekao da nije igrač za pet minuta i videli ste da je imao veliki značaj u tom meču. Godine su za nekoga samo broj, imaće sigurno ozbiljnu ulogu u timu u novoj sezoni. Ne moramo svi da se slažemo, ali uvek možemo da polemišemo u okviru jedne ideje“, zaključio je Igor Duljaj.


tagovi

Igor DuljajFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara