Lorenco Melgareho slavi gol sa saigračima (©Reuters)
Lorenco Melgareho slavi gol sa saigračima (©Reuters)

Rasing je gazda na Cilindru

Vreme čitanja: 4min | ned. 04.04.21. | 22:05

Liga kup Argentine: Godoj Kruz je već godinama nesnađen na gostovanju u Aveljanedi, a noćas gostuje Akademcima u sklopu 8. kola

Ni posle polovine odigranih susreta ligaškog dela argentinskog Liga kupa, u okviru zone A, ne nazire se rasplet na pozicijama koje vode u eliminacionu rundu takmičenja. Pored Atletiko Kolona, koji čvrsto drži lidersku poziciju sa sedam bodova prednosti nad prvim pratiocem i Arsenala iz Sarandija koji je zalepljen za dno sa tek dva osvojena boda, svi preostali klubovi koji se nalaze na mestima između vrha i začelja i dalje su u igri za nastavak takmičenja. Štaviše, između druge pozicije, koju sa istim brojem bodova dele čak četiri ekipe, i 12. mesta, iliti predposlednjeg, razlika je samo četiri boda.

Noćas je u sklopu 8. kola Liga kupa na programu upravo takav susret, koji eventualnim trijumfom jednu od sukobljenih ekipa može da odvoji od ostatka karavana ili još više da zakomplikuje ionako konfuznu situaciju u zoni A. U Aveljanedi, na stadionu Presidente Huan Domingo Peron, poznatijem kao El Silindro, domaći sastav Akademaca ugostiće tim iz Mendose, Godoj Kruz.

Izabrane vesti

02.00: (1,72) Rasing (3,45) Godoj Kruz (4,80)

Upravo je Rasing jedan od onih timova koji se sa 12 osvojenih bodova u dosadašnjem delu šampionata nalazi na deobi drugog mesta sa Banfildom, Sentral Kordobom i River Plejtom, dok samo bod zaostatka imaju konačno probuđeni San Lorenco i nedavno posustali Estudijantes iz La Plate. Gostujući sastav Tombe, kako popularno nazivaju klub iz provincije Mendosa, zauzima pretposlednju poziciju, koja u ovom slučaju definitivno ne znači loš plasman.

Matematički gledano, sa osam osvojenih bodova Godoj Kruz deli 10. mesto zajedno sa Aldosivijem i Platenseom, ali se kotira kao 12. zbog lošije gol-razlike. U velikoj gužvi u kojoj se našlo čak 11 klubova smeštenih u četiri boda razlike, za pojedine bi pobeda značila korak ka izdvajanju, dok bi sa druge strane, pobeda ekipa iz trenutno posmatrano donjeg dela tabele, definitivno donela komplikacije koje bi konačan rasplet vrlo verovatno sačekale poslednji vikend ligaškog dela prvenstva.

Posle odbrambenog pristupa u proteklom kolu na gostovanju River Plejtu, Huan Antonio Pici je za susret protiv Tombe najavio ofanzivniji sastav. Na Monumentalu je španski stručnjak primenio defanzivni pristup koji mu je doneo bod protiv rivala koji ga je samo tri nedelje ranije deklasirao u Superkupu Argentine sa neverovatnih 5:0. Ali, takva strategija bila je samo privremena, i ona će se iz korena promeniti za susret sa Godoj Kruzom.

Sa ciljem poboljšanja ofanzivne linije Pici će od samog starta krenuti sa dva napadača, kojima će se povremeno u završnici pridružiti i Tomas Čankalaj. Poslednji put kada je šef stručnog štaba Rasinga nastupio sa dva špica, bilo je to upravo u teškom porazu od Milionera iz Nunjeza. Tada su napadački dvojac činili Enco Kopeti koji je predviđen za noćašnji susret i Gaston Nikolas Renijero, kojeg će ovom prilikom zameniti bivši član omladinske škole Atletiko Rafaele, Ivan Gabrijel Magi. Mladom dvadesetjednogodišnjaku ovo će biti treći nastup u elitnom rangu, ali prvi u startnih 11, pošto je do sada u dva navrata ulazio sa klupe.

U timu Akademaca iz Aveljanede sigurno se neće naći Ektor Fertoli koji ima pozitivan test na Covid-19, ali se zato iz samoizolacije i oporavka od povrede u sastav vraćaju Neri Domingez i Dario Cvitanić, koji će ipak početak susreta dočekati na klupi.

Gosti na El Silindro dolaze sa ne tako zavidnom serijom rezultata. Posle druge pobede u dosadašnjem delu prvenstva protiv Platensea, tim koji predvodio Sebastijan Mendez doživeo je dva poraza od Argentinos Juniorsa u gostima i debakl kod kuće od River Plejta, koji je slavio rezultatom 6:1. Ipak Tombasi su u proteklom kolu, kako tako, uspeli da konsoliduju redove i izvuku remi na teškom gostovanju u Kordobi sa Taljeresom. Glavni adut ekipe iz Mendose biće mladi napadač Matijas Ramirez (22), kao i kreativni vezista Renco Tesuri, koji je trenutno najbolji strelac ekipe sa tri postignuta gola i jednom asistencijom.

Poslednji okršaj ovih ekipa odigran 27. decembra prošle godine u Aveljanedi završio se ubedljivom pobedom Rasinga od čak 6:1, a na poslednjih 10 susreta Akademci su slavili čak osam puta. Godoj Kruz je uspeo tek jednom da trijumfuje i to pre sedam godina, dok je poslednji put nerešen ishod viđen još 2013. godine.

Meč Rasing - Godoj Kruz možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

ARGENTINA, LIGA KUP - 8. KOLO

Petak

Patronato - Aldosivi 2:0 (1:0)

Subota

San Lorenco - Rosario 2:0 (1:0)

Sentral Kordoba - Platense 0:1 (0:0)

Taljeres - Independijente 3:1 (2:0)

Himnasija La Plata - Lanus 2:4 (1:2)

Sarmijento - Atletiko Tukman 1:2 (1:0)

Nedelja

Boka Juniors - Defensa i Hustisija 2:1 (1:1)

/Tevez 19, Zarate 65 - Bou 8/

Nedelja

Arsenal - River Plejt 0:0

Njuels - Urakan u toku

Kolon - Argentinos Juniors u toku

23.30: (2,00) Velez (3,25) Union (3,70)

Ponedeljak

02.00: (1,72) Rasing (3,45) Godoj Kruz (4,80)

Utorak

02.15: (2,25) Banfild (3,00) Estudijantes (3,30)

*** kvote su podložne promenama


Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineRasing KlubGodoj Kruz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara