Žan Kristof Bajbek (© Star sport)
Žan Kristof Bajbek (© Star sport)

Raskinuli Partizan i Bajbek: Francuski napadač zbog depresije nije hteo da se vraća u Humsku

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.12.21. | 16:57

Na kraju, ništa mu se ne duguje

Planirano je bilo da zameni Umara Sadika, bude oslonac u napadu, novi stranac kome će Grobari klicati, a ispostavilo se da se avantura Žana Kristofa Bajbeka u Partizanu okončala neslavno. Na terenu i van njega.

Francuski špic je zvanično završio misiju u Humskoj 1, jer nije uspeo da se izbori sa psihološkim problemima, koji su ga remetili da pokaže zašto je doveden. U takmičarsku 2021/22 nekadašnji član Pari Sen Žermena i Utrehta ušao je papirima vezan za crno-bele, u novu godinu će zakoračiti kao slobodan igrač.

Izabrane vesti

Bajbek je raskinuo ugovor. Još pre dva meseca sve smo papirološki rešili. Partizan više nema nikakvu obavezu prema njemu, baš kao ni Francuz prema nama“, predočio je Mozzart Sportu Miloš Vazura, generalni direktor Parnog valjka.

Imao je Žan Kristof ugovor do juna 2023. Sad je slobodan kao ptica na grani, pošto je Beograd napustio bez finansijskih repova.

Bile su u jednom trenutku sporne dve plate, pošto ga nismo plaćali iz razloga što se nije pojavio na početku priprema. U tom pismu je naveo da neće doći na pripreme i da ima problema sa depresijom. I dalje smatramo da su njegovi igrački kvaliteti visoki, međutim, postoje segmenti na koje nismo mogli da utičemo. Nismo mogli da znamo kako će se snaći u gradu, državi, hoće li mu prijati ambijent. Jednostavno se nije snašao“.

Depresija je sputala Bajbeka da u Partizanovom dresu opravda očekivanja. Dok je bio zdrav igrao je samo na trenutke. Ne baš dobro (jedan gol na osam utakmica). Često se žalio na povrede, zbog kojih trener Aleksandar Stanojević nije ni mogao da ga koristi, pa je improvizovao selidbom Filipa Holendera (ponekad Takume Asana) u najistureniji deo tima. Na kraju se ispostavilo da su svi problemi dolazili iz glave, da mu je depresivnost „vezala noge“.

Pre dva meseca su njegovi advokati poslali pismo da su saglasni sa sporazumnim raskidom ugovora. U njemu je navedeno da ima zdravstvene probleme, da je depresivan, da zbog toga nije u stanju da dođe u Srbiju. Sve poslove oko raskida završili smo posredstvom advokata. Žao mi je. Nadao sam se da će uspeti, ljudi iz sportskog sektora su nešto videli u njemu, ali nije ispalo kako smo očekivali“, pojasnio je Miloš Vazura.

Kompletan intervju generalnog direktora Partizana za Mozzart Sport ćete moći da čitate u petak.


tagovi

Žan Kristof BajbekŽan Kristof BaebekFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara